Nov 26, 2009

BURSE de studii 2010-11 la Univ. Central Europeana, Budapesta

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Cluj si Centrul Educatia 2000+, Bucuresti anunta programul de burse de studii la UNIVERSITATEA CENTRAL EUROPEANA (CEU) DE LA BUDAPESTA.

Programul se adreseaza studentilor aflati in ultimul an de studiu sau absolventilor care au obtinut diploma de licenta in cadrul unei institutii de invatamint superior acreditate. Universitatea Central Europeana ofera programe de masterat si doctorat pentru anul universitar 2010-2011. Cursurile, cu predare in limba engleza, se vor tine la sediul universitatii din Budapesta. Bursele de studii pot fi integrale sau partiale si depind de rezultatele procesului de selectie.

Domeniile de studiu sint: economie
(MA, PhD), politicile si stiintele mediului (MS, PhD), gen si cultura (MA, PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relatii internationale si studii europene (MA), studii juridice (LLM, MA, SJD), matematica (MS, PhD), studii medievale (MA, PhD), studii in nationalism (MA), filosofie (MA, PhD), stiinte politice (MA, PhD), sociologie si antropologie sociala (MA, PhD). Â

Inscrierea se va face online la adresa
https://online.ceu.hu
Dosarul de inscriere va fi de asemenea completat online si va cuprinde:
1. formularul de inscriere;
2. doua scrisori de recomandare pentru programele de masterat si trei scrisori de recomandare pentru programele de doctorat;
3. curriculum vitae si lista lucrarilor publicate (daca este cazul);
4. versiunea electronica (scanata) a diplomei de licenta sau a adeverintei de student pentru cei in ultimul an de studii (romana si engleza);
5. versiunea electronica (scanata) a foii matricole (in limba - romana si engleza);
6. un eseu/plan de cercetare specific fiecarui departament, pe tema precizata
in buletinul de admitere CEU.

- Copiile diplomei de licenta si ale foii matricole in limba romana trebuie sa fie legalizate sau avizate de coordonatorul de program CEU de la CRDE Cluj sau de la Centrul Educatia 2000+ Bucuresti.

- Copia dupa diploma si foaia matricola trebuie traduse in limba engleza de catre un
traducator autorizat sau trebuie sa aiba avizul de traducere de la catedrele de
limba engleza ale facultatilor respective sau avizul coordonatorului de program
CEU.

O buna cunoastere a limbii engleze este obligatorie. Candidatii care vor trece de etapa de preselectie si nu au un certificat de limba engleza agreat de CEU (a se vedea buletinul de admitere CEU) vor sustine un test de tip TOEFL organizat de catre CRDE Cluj si Centrul Educatia 2000+ Bucuresti in data de 13 martie 2010. In aceeasi zi se vor organiza si celelalte teste departamentale (acolo unde este cazul).

Nota: Candidatii pot opta pentru cel mult doua departamente diferite.

CEU ofera de asemenea posibilitati de studiu si in cadrul CEU Business School (BBA, IMM, MBA, MSc in IT Management).

Detalii puteti obtine la adresa www.ceubusiness. com. Data limita de trimitere online a documentelor: 25 ianuarie 2010. CRDE organizeaza prezentarea burse CEU la Cluj-Napoca:

- 25 noiembrie 2009, ora 17 si 10 decembrie 2009, ora 17 CRDE â—� str. Tebei, nr 21

Informatii suplimentare se pot obtine: de pe pagina de web a CEU: www.ceu.hu, pagina de web a CRDE: www.edrc.ro si pagina de web a CEDU: www.cedu.ro; prin e-mail de la adresa mcaluser@edrc. ro (Monica Caluser) si mtruca@cedu. ro (Mihaela Truca).

de la sediul CRDE din Cluj str. Tebei, nr 21, tel: 0264420490, fax: 0264420491

si al Centrului Educatia 2000+ din Bucuresti: str. Caderea Bastiliei nr. 33, sector 1, tel: 021 212 0780, 212 0781, fax: 021 212 0779.


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner