Apr 7, 2009

Burse in Germania pentru tinerii specialisti in educatie civica [DL: 15 mai 2009]

Centrala Federala pentru Educatie Politica si Fundatia Robert Bosch ofera 20 de burse pentru tineri specialisti activi in domeniul Educatiei Civice din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Prin aceasta, participantii care isi doresc sa se implice in promovarea educatiei civice in Europa vor fi sprijiniti sa isi continuie calificarea profesionala.

Bursierii vor desfasura un stagiu de practica de 8-10 saptamani intr-o institutie de profil din Germania, lucrand impreuna cu colegii germani si pregatind colaborari transfrontaliere viitoare. Ei vor concepe, de asemenea, un proiect de prezentare a unei teme legate de situatia politica sau sociala din tara de origine, pe care il vor desfasura cu sprijinul institutiei gazda in cadrul Zilelor Educatiei Civice, cea mai importanta campanie pentru promovarea educatiei civice din Germania. Pentru punerea in practica a acestui proiect, participantii vor avea la dispozitie pana la 3.000 de euro.

Profilul candidatilor:
- activitate profesionala sau de voluntariat in domeniul educatiei politice sau civile;
- domiciliul in Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria;
- cetatenia unuia dintre statele mentionate anterior;
- varsta intre 25 si 30 de ani, in situatii de exceptie pana la 35;
- cunostinte bune de limba germana (absolut necesare pentru desfasurarea activitatii in cadrul institutiei de profil din Germania);
- diploma universitara sau o calificare echivalenta.

Data limita pentru inscriere este: 15 mai 2009
Detalii in engleza: http://www.bpb.de/files/ZKK472.pdf
Detalii in germana: http://www.bpb.de/veranstaltungen/21NR54



Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.