Nov 5, 2009

BURSE: Programul regional de mobilitati academice CEEPUS [DL: 30 nov 2009]

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) este un program regional de mobilitati academice care se deruleaza in Europa Centrala si de Est din 1993. Romania s-a alaturat acestui Program in anul 1998.

La Programul de schimburi pentru studii universitare in Europa Centrala (CEEPUS II) participa tari din centrul si sud-estul Europei: Albania, Austria, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria, precum si Universitatea din Prishtina, United Nations Interim Administration Mission in Kosovo – MEST (nu este membru al acordului CEEPUS).

Finantarea activitatilor CEEPUS se realizeaza pe baza de reciprocitate. Tara gazda acorda o bursa lunara, conform legislatiei interne, iar cheltuielile de transport pot fi suportate de catre tara de origine a bursierului (decontarea transportului se face doar de o parte din tarile participante, iar conform reglementarilor interne in vigoare in Romania, cheltuielile de transport nu sunt suportate de statul roman pentru persoanele din institutiile romanesti care participa la mobilitati CEEPUS).

Pentru anul universitar 2009/2010 studentii si cadrele didactice din Romania vor putea beneficia de peste 650 luni-bursa.

Cine poate beneficia de burse CEEPUS?
Schimburile universitare CEEPUS se deruleaza in cadrul retelelor interuniversitare active in anul academic in curs. Astfel, toate bursele se acorda studentilor si cadrelor didactice din universitatile participante la o retea CEEPUS si care isi desfasoara activitatea in domeniul de studiu vizat de proiectul retelei respective.

Pentru studentii si cadrele didactice din universitati / facultati care nu sunt implicate in Program, singura posibilitate de a beneficia de o bursa CEEPUS este inscrierea in regim FREEMOVER.

Lunile de bursa care raman neocupate in cadrul retelelor CEEPUS pot fi redistribuite studentilor si cadrelor didactice din alte universitati.

Data limita pana la care se pot face inscrieri in regim FREEMOVER este: 30 noiembrie 2009

Mai multe informatii gasiti in documentul atasat si pe site:ul:
http://www.ceepus.info

Persoana de contact:
Anca Chimorgiachis - Coordonator
Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii
Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale
tel: 021-4055705, fax: 021- 3126614
email: anca.chim@medu. edu.ro

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner