Jun 18, 2007

Concurs de film in cadrul International Romani Art Festival

“Pentru ca arta de a fi convingator incepe prin a-ti deschide mintea si urechile, nu gura”, noi ne-am decis sa vorbim prin puterea exemplului. Sa gandim vechiul, traditia, cu o minte noua.

Concurs de film in cadrul International Romani Art Festival

Asociatia culturala TURN va anunta organizarea unui concurs de film in cadrul primei editii a International Romani Art Festival, festival care se va desfasura in perioada 31 august-6 septembrie 2007, in Timisoara.

Tema concursului este So Keres Europa? si se asteapta lucrari de scurt- metraj artistic si documentar din partea tuturor celor care sunt interesati de cultura roma. Prin acest concurs se doreste oferirea unei noi perspective asupra traditiilor si modului de viata al romilor.

Aceasta manifestare ridica un semnal vis-a-vis de rolul implicarii fiecarui cetatean european in promovarea diversitatii culturale si luptei impotriva discriminarii si ofera posibilitatea de interactiune, de cunoastere a celuilalt, de remarcare, de a intra in contact cu ale culturi si conceptii.

Concursul va avea 3 premii in valoare de 1000 euro fiecare: unul pentru fiecare sectiune, oferite de un juriu de profesionisti si un premiu al publicului. In vederea atribuirii celui din urma, scurt-metrajele vor putea fi vizionate in luna august si in timpul festivalului , in cluburile timisorene: Jazz Club, Papillon Cafe si Aeternativ Cafe, iar voturile spectatorilor vor fi transmise Asociatiei TURN. Materialele nu trebuie sa aiba o durata mai mare de 15 minute . Pentru suport tehnic va rugam sa folositi adresa de e-mail filmcontest@iraf.ro. Data limita a concursului este 15 august 2007. Lucrarile se trimit prin posta pe adresa Gospodarilor nr 14, Timisoara, Romania cod postal 300778 alaturi de o fisa a fiecarui film cu care se inscriu in concurs, care sa contina informatii importante
precum numele tuturor membrilor echipei de realizatori, unde si cand a fost filmat materialul, premii la festivaluri sau alte distinctii. Fiecare participant are dreptul de a trimite unul sau mai multe filme la oricare dintre sectiunile scurt-metraj documentar si scurt-metraj artistic.

Lucrarile vor fi supuse aprecierii unui juriu format din personalitati ale cinematografiei , precum si a unor oameni de cultura care in decursul timpului si-au dovedit interesul si competenta in acest domeniu, precum Cristi Puiu, Florin Iepan, Mircea Toma, Ciprian Necula , Lucian Ionica, Adrian Voichitescu, Diana Ureche, Delia
Grigore,Ovidiu Mihaita, Iulia Ciucur, Margareta Matache, Mona Nicoara, Miruna Coca-Cozma .

De asemenea pe parcursul festivalui, Asociatia Culturala TURN ofera sansa publicului larg de a viziona filme de lung metraj documentare sau artistice pe tema discriminarii si a artei si culturii rome . Pentru aceasta, organizatorii intentioneaza sa dedice un moment celor interesati sa-si prezinte propriile materialele spectatorilor. Filmele vor fi trimise pe adresa Gospodarilor nr 14, Timisoara, Romania cod postal 300778, alaturi de o scurta prezentare a membrilor
echipei de realizatori, unde si cand a fost filmat materialul, premii la festivaluri sau alte distinctii.

International Romani Art Festival

Este, prin natura desfasurarii lui, un eveniment unic: festival dedicat romilor din Intreaga lume. Pe plan mondial, „International Romani Art Festival” este unicul festival care reuneste reprezentanti ai tuturor artelor, atat romi cat si de de alte nationalitati, dar care promoveaza cultura roma.

Isi propune sa ofere o noua perspectiva asupra unui subiect de actualitate si delicat. Este momentul ca integrarea romilor in societate, renuntarea la prejudecati si la rasism sa devina o realitate, acestea fiind chestiuni vitale pentru dezvoltarea nostra, atat ca oameni, cat si ca societate. International Romani Art Festival inseamna accesul gratuit la concerte in aer liber, concursuri de fotografie si film, targuri ale caldararilor si ale argintarilor, parade ale cailor cu demonstratii de acrobatii, seri de film, expozitii de fotografie indoor si outdoor, concursuri de foto si film cu premii in valoare de de mii de euro, happening-uri si
performance-uri, lansari de carti, dvd-uri si albume, proiectii de filme inspirate din viata romilor in Romania, dimineti literare, worshop- uri de dans si fotojurnalism, cursuri de limba roma, evenimente de informare, spectacole de dans, teatru modern, concursuri de literatura, dezbateri despre arhitectura roma, istoria romilor si multe altele.

IRAF se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Institutului Cultural Roman si al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii . Intrarea la toate actiunile din festival este gratuita.

Informatii suplimentare privind International Romani Art Festival puteti obtine accesand www.iraf.ro sau inscriindu-va in www.yahoogroups.com/group/iraf.

Adrian Voichitescu,
presedinte IRAF

Cristina Gavrila,
PR International Romani Art Festival
0747058140

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.

If you want to publish your announcement, please send it to riliescu2000@yahoo.com.