Nov 16, 2009

TRAINEESHIP: Stagiu de formare la Centrul Comun de Cercetare

Centrul Comun de Cercetare (CCC) ofera stagii de formare neplatite celor care doresc sa acumuleze experienta stiintifica si sa puna in aplicare cunostintele tehnice pe care le-au obtinut pe parcursul studiilor sau carierelor profesionale.

Activitatile propuse pentru stagii sunt: elaborarea de materiale de referinta si baze de date comune care sa asigure schimbul de informatii la nivel european, validarea si armonizarea metodelor in arii de interes pentru cetateni, cum ar fi protectia mediului, siguranta alimentara si organismele modificate genetic, dezvoltarea unor masuratori de referinta si sisteme de testare care folosesc instrumente foarte exacte. Activitatile stiintifice ale CCC sunt impartite in cele 7 institute din 5 tari: Belgia, Germania, Italia, Olanda si Spania.

Stagiarii trebuie sa cunoasca la nivel avansat cel putin 2 limbi oficiale ale UE.

Exista 3 tipuri de formare:
1. Formare ca urmare a obtinerii diplomei de bacalaureat sau echivalentul
2. Pregatirea pentru sustinerea licentei
3. Formare dupa finalizarea studiilor universitare (sau echivalentul)

Pot primi o alocatie lunara numai stagiarii care nu sunt cetateni ai tarii gazda (chiar daca au mai multe cetatenii)si care nu si-au derulat activitatea si nu au fost rezidenti ai tarii gazda pentru mai mult de 2 ani inainte de data trimiterii candidaturii. Detalii in baza de date Eurodesk, la adresa:
http://www.eurodesk.ro/program.php?id=RO0010000320

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner