Jun 13, 2009

Curs Implementarea politicilor de mediu ale UE de catre administratia locala

In perioada 06 - 10 iulie Institutul European din Romania va organiza cursul "Implementarea politicilor de mediu ale UE de catre administratia locala".

Cursul este dedicat personalului din cadrul administratiei publice locale care are atributii in ceea ce priveste implementarea legislatiei de mediu. Datorita programei diverse si chestiunilor juridice cu caracter general, programul este indicat si specialistilor din administratia centrala sau din cadrul organizatiilor neguvernamentale.

Temele care vor fi prezentate si discutate in timpul cursul vor include: acquis-ul de mediu, armonizarea legislativa, politica de mediu la nivelul UE si la nivel national, Agenda 21 la nivel local, institutii si instrumente de mediu, dezvoltarea durabila, utilizarea durabila a resurselor naturale, tipuri de energie regenerabila, apele de suprafata, factorii care influenteaza calitatea apelor, tratarea apei pentru potabilizare, epurarea apelor, compozitia si caracteristicile deseurilor municipale, sisteme de colectare, depozitarea si valorificarea deseurilor, constientizarea populatiei in scopul protejarii mediului.

Lectori in cadrul programului sunt membri ai corpului didactic al Universitatii Politehnice din Bucuresti. Lider de proiect este prof. dr. ing. Rodica Stanescu, iar din echipa fac parte prof. dr. ing. Cristina Costache, conf. dr. ing. Cristina Sorana Ionescu.

Taxa de participare este 350 RON. Pentru detalii suplimentare despre programul de formare, va rugam contacti responsabilul de curs, Diana Achimescu, la tel: 021-314 26 96 int. 150 sau prin email: diana.achimescu@ ier.ro sau accesati www.ier.ro

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.