Jun 13, 2009

Pictura egipteana - curs teoretic si practic

Asociatia Culturala "Noua Acropola" are deosebita placere sa va anunte ca se reia
Cursul de pictura egipteana

Cursulse va desfasura in zilele de Sambata si Duminica(20, 21, 27, 28 iunie), intre orele 13:00-16:00, in sediul nostru din Str. Stefan Mihaileanu nr. 30A (puncte de reper Foisorul de Foc, liceul A.D. Xenopol, Hala Traian).

Egiptenii nu au pictat de dragul artei in sine, pentru a impodobi muzee sau galerii sau pentru colectionarii de arta. Ei au dorit sa fie inconjurati de frumusete, atat in viata, cat si in moarte. Toate imaginile au avut intentii sacre, s-au referit la o
lume invizibila, a zeilor. Arta avea ca scop sa fie o punte intre cele doua lumi. Toate scenele reprezentate aveau un caracter etern. Artistii egipteni au incercat sa arate omul in toate ipostazele lui, de la viata cotidiana, pana la cele mai inalte aspiratii spirituale, simbolizate prin forme idealizate si prin reprezentari ale Divinitatilor. Au incercat sa sublinieze "esenta eterna", o realitate constanta, fara variatii schimbatoare.

Componenta teoretica a cursului consta in prezentarea istoriei picturii egiptene, a tehnicilor de pictura, a canoanelor, simbolismului culorilor si a panteonului egiptean. Partea practica consta din realizarea unei picturi egiptene pe placa in tehnica similara cu pictura murala egipteana.

Cursul costa 250 lei (200 lei pentru elevi si studenti), cu plata in doua transe.
Toate materialele necesare sunt puse la dispozitie de organizatori, iar lucrarea realizata apartine cursantului.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri:

Mihaela Bratuianu
Departamentul Relatii Publice
Asociatia Culturala Noua Acropola
Tel: 021-323.97.82
Mobil: 0723 33 26 33
Email:na-bucuresti@ noua-acropola. ro


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.