Jun 2, 2009

TRAINING: Creating communities - Cerna [DL: 9 iun]

Dragi prieteni,

Liga pentru Educatie, Cultura si Sport (LECS) organizeaza in perioada 22-28 iunie 2009, la Cerna, proiectul Creating communities, training pe educatie pentru drepturile omului.

"Liga pentru Educatie, Cultura si Sport" (LECS) este o organizatie a carei viziune este "Oameni pentru o societate armonioasa".

"Creating communities" este unul dintre cele 6 proiecte cofinantate anul acesta de catre Consiliul Europei, Directoratul de Tineret si Sport, prin programul "National and Regional Training Courses in Human Rights Education".


Obiectivele trainingului:

- dezvoltarea de cunostinte, abilitati si atitudini privind educatia despre drepturile omului pentru 20 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani;

- aprofundarea intelegerii participantilor cu privire la concepte cheie ale drepturilor omului;

- familiarizarea participantilor cu abordarea si activitatile din manualul Compass, adaptate la contextul si realitatea locala;

- formarea la nivel national a unei retele de multiplicatori privind educatia pentru drepturile omului.

Vom folosi metodologia dezvoltata prin Compass, un manual de educatie despre drepturile omului pentru tineri, lansat de Consiliul Europei in 2002. Compass (sau Repere, in versiunea in limba romana) a fost tradus in 25 de limbi si cuprinde atat informatii cat si activitati practice si metode ce pot fi utilizate in contexte de educatie formala sau de educatie non-formala.

Profilul participantilor

Trainingul este conceput pentru participanti care:

- sunt motivati sa integreze educatia pentru drepturile omului in contextul activitatilor personale si profesionale, avand un obiectiv concret pe care vor sa il dezvolte dupa participarea la training.

- sunt activi ca si promotori ai drepturilor omului, facilitatori, multiplicatori in organizatii non-guvernamentale sau institutii publice a caror activitate se intersecteaza cu sfera drepturilor omului.

Vom acorda o atentie deosebita celor care:

# isi doresc sa se dedice promovarii educatiei despre drepturile omului in
comunitatile lor;

# au sau pot obtine suportul organizatiei sau institutiei de care apartin pentru a dezvolta activitati de educatie despre drepturile omului;

# sunt deschisi sa impartaseasca din experienta lor si sa invete din experientele celorlalti;

# sunt determinati sa creeze si sa implementeze un plan de actiune concret la finalul trainingului.

Traineri vor fi Sorin Buruiana, Mihai Iordache si Marius Jitea.

Procedura de aplicare

Completati formularul de candidatura atasat si trimiteti-l pana la 9 iunie 2009, ora 18.00 la adresa de e-mail lecs.bucuresti@ gmail.com cu subiectul "candidatura Creating Communities". Rezultatele vor fi afisate pana pe 11 iunie, ora 20.00 pe site-ul Ligii pentru Educatie, Cultura si Sport, www.lecs.ro .
Mai multe detalii in Anuntul de candidatura.
O zi frumoasa!

Sorin Buruiana
Coordonator proiect "Creating communities"

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.