Feb 24, 2008

BURSE: Programul de burse al guvernului francez 2008-2009 [DL: 29 februarie 2008]

Guvernul francez a reinnoit programul de burse de specializare în Franta pentru studenti romani, pentru anul 2008. Aceste burse sunt gestionate de catre Servicul de Cooperare si de Actiune Culturala al Ambasadei Frantei din Romania sau gestionate direct de catre Ministerul francez al Afacerilor Externe si Europene, la Paris.

Oferta 2008-2009, cuprinde urmatoarele programe:
- Programul "Master 2" - Bursa de studiu de 10 luni in Franta pentru o formare de nivel Master anul 2 (profesional, cercetare, specializat sau echivalent).
- Programul "Doctorat in co-tutela" - Bursa de doctorat in co-tutela de 12 luni repartizate pe durata a trei ani universitari consecutivi pentru o teza realizata sub dubla conducere a unui universitar roman si a unui universitar francez, in orice scoala doctorala abilitata.
- Programul EIFFEL - Bursele de excelenta Eiffel sunt destinate studentilor straini ale caror calitati au fost recunoscute de catre institutiile franceze de invatamant superior care doresc sa-i primeasca pentru a-si urma studiile.
- Programul CHARCOT - Programul Charcot permite unor tineri medici straini precum si unor medici vaterinari si farmacisti sa-si perfectioneze studiile in Franta în domeniul cercetarii medicale

Data limita pentru inscriere este: 29 februarie 2008

Informatii despre programul de burse gasiti pe site-ul Ambasadei:
http://www.ambafran ce-ro.org/ ?id2=00090014000 00003&lng= 1

Pentru orice informatie privitoare la programele de burse ale guvernului francez, va rugam sa adresati un mesaj la urmatoarea adresa e-mail: boursier.bucarest- scac@diplomatie. gouv.fr

[sursa eurodesk_info]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.