Mar 31, 2010

Premiu UE pentru jurnalisti care scriu pe teme de sanatate [DL 1 iul]

A fost lansata a doua editie a competitiei UE adresata jurnalistilor care scriu pe teme de sanatate. Competitia face parte din campania lansata in 2008 "Europa pentru Pacienti". Scopul este de a-i stimula si rasplati pe jurnalistii care atrag atentia prin materialele lor asupra problemelor de ordin medical si asupra drepturilor pacientilor.

Jurnalistii pot trimite articole publicate in print sau online in perioada 16 iunie 2009 - 1 iulie 2010, prin intermediul formularului online. In fiecare tara, un juriu format din jurnalisti si experti pe domeniul sanatatii publice, coordonati de Comisia Europeana, vor selecta un finalist national.

Un juriu la nivelul UE va selecta 3 castigatori din cei 27 de finalisti. Numele membrilor juriilor national si european vor fi publicate pe site.

Castigatorii vor primi premii in bani in valoare de 5.000 € - pentru locul I, 3.000 € - pentru locul II si 2.000 € - pentru locul III. Toti finalistii de la nivel national vor fi invitati la Bruxelles in toamna lui 2010 pentru a participa la un seminar media pe probleme medicale.

Premiul si campania "Europa pentru Pacienti" sunt finantate in cadrul programului comunitar "Sanatatea" (2008-2013).

Data limita pentru a candida este 1 Iulie 2010

Detalii despre regulile competitiei si conditiile de participare pe:
http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2010/index_en.htm

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner