Dec 21, 2006

European Schoolnet: „Energia este viitorul nostru”

In data de 13 noiembrie 2006, European Schoolnet a lansat site-ul web „Energia este viitorul nostru”, avand drept scop sensibilizarea elevilor europeni cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani cu privire la importanta optimizarii utilizarii energiei. Prin intermediul activitatilor derulate, al resurselor pedagogice furnizate si al concursului online, elevii vor aborda teme privind consumul si economia de energie.

Asadar, sunt prevazute a se desfasura:
- un concurs pentru care elevii trebuie sa-si trimita contributiile privind modalitatile de optimizare a utilizarii energiei, de economisire a energiei, precum si solutii de creare a energiei reutilizabile. Dosarul de candidatura pentru acest concurs trebuie sa cuprinda: un afis, un slogan si o descriere a mesajului transmis. Castigatorii sunt invitati sa participe la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles, in iunie 2007.
- activitatea intitulata „Povestea trenului meu de energie”, care incurajeaza elevii din invatamantul secundar sa se asocieze pentru a scrie o poveste despre mijloacele de economisire a energiei,
- sesiuni lunare de chat cu reprezentanti ai mediului de afaceri si din sfera politica pe teme privind domeniul energiei.

Mai multe informatii despre derularea acestui proiect puteti afla accesand site-ul:
http://www.futurenergia.net

[sursa eurodesk_info]