Sep 11, 2008

Concurs: Jurnalist Award 2008 [DL: 31 oct]

Comisia Europeana a lansat Concursul Jurnalistic 2008, "Pentru Diversitate. Impotriva discriminarii". Concursul premiaza jurnalistii care, prin munca lor, contribuie la o mai buna intelegere din partea opiniei publice a beneficiilor diversitatii si a luptei impotriva discriminarii in societate. Jurnalistii din presa scrisa si online din cele 27 de state membre sunt invitati sa trimita articole care abordeaza problemele diversitatii sau ale discriminarii pe motive de rasa sau origine etnica, religie sau convingeri, varsta, handicap si orientare sexuala.

Ca si in anii precedenti, Comisia Europeana atribuie un premiu special unei teme specifice. Premiul special de anul acesta va fi atribuit unui articol care trateaza tema discriminarii impotriva comunitatii rome. In multe tari europene, comunitatea roma – care reprezinta in ansamblu cea mai mare minoritate din Uniunea Europeana extinsa – este supusa violentei rasiale, a discursurilor de ura si discriminarii in ceea ce priveste accesul la un loc de munca, educatie, asistenta medicala si la servicii publice si sociale.

Data limita pentru inscriere este: 31 octombrie 2008

Informatii detaliate (regulament concurs, procedura de inscriere, premii):
http://journalistaw ard.stop- discrimination. info/530. 0.html


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.