Oct 5, 2007

Essay Contest (in Turkish): Turkey's Role in the Modern World

Please see below for the announcement in Turkish.

Summary:

International Republican Institute organizes an essay contest for the young aged between 18 and 25. The topic is “For the 100th Anniversary of Turkish Republic, Turkey’s Role in the Modern World from the youth’s perspective: Relations with neighbors, the E.U. and the U.S.A - Towards a more active policy; obstacles and opportunities” . Essays will be evaluated by an independent jury, which consists of Dr. Sedat Laciner (Director of USAK), Sanli Topcuoglu (Veteran Ambassador), Dr. Zeynep Dagi (MP-AKP) and Enis Tutuncu (MP-CHP), and the results will be announced in December. The winners of the contest will have an opportunity to attend a Youth Leadership Academy in Ankara and go to Brussels to pass on their demands and opinions to European leaders in January 2008. Essays, written only in Turkish, must be sent to bkaraoglan@iri. org by 1 December 2007 along with personal contact information.

Uluslararasi Cumhuriyetciler Enstitusu Makale Yarismasi

Uluslararasý Cumhuriyetçiler Enstitüsü 18-25 yaþ arasý gençler için bir makale yarýþmasý düzenlemektedir.

Sonuçlarý 12 Aralýk 2007 tarihinde, www.gencoy.org websitesinde açýklanacak olan yarýþmada, en iyi 10 makalenin sahibi gençler, ödül olarak, Ocak 2008’de Ankara’da yapýlacak olan Liderlik Akademisi’ne katýlma þansýna sahip olacaklardýr. Türkiye, Avrupa ve ABD’den eðitimcilerin liderlik geliþimi, ikna edici iletiþim, koalisyon kurma ve savunuculuk gibi konularda vereceði eðitimlere katýlan ve Türkiye için ortak bir vizyon geliþtiren katýlýmcýlar, Ocak 2008 tarihinde yapýlacak olan basýn konferansýnýn ardýndan Brüksel’e giderek, Avrupalý liderlere taleplerini ve görüþlerini iletme fýrsatýna sahip olacaklardýr. Tüm masraflar Uluslararasý Cumhuriyetçiler Enstitüsü tarafýndan karþýlanacaktýr.

Konu ve katýlým koþullarý aþaðýdadýr.

Konu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluþ yýl dönümü için gençlerin gözünden Türkiye’nin modern dünyadaki rolü: Komþularla, Avrupa Birliði ve Amerika Birleþik Devletleri ile iliþkiler- Daha aktif bir politika için engeller ve fýrsatlar.

Katýlým Koþullarý

Katýlýmcýlar 18-25 yaþ arasý olmalýdýr (Doðum yýlý 1982 ve sonrasý olmak)
Her katýlýmcý yalnýzca 1 makale ile katýlabilir.
Makaleler tek bir kiþi tarafýndan yazýlmýþ olmalýdýr.

Makaleler;

Özgün ve daha önce herhangi bir yerde yayýnlanmamýþ olmalýdýr.
En az 1000 en fazla 2500 sözcükten oluþmalýdýr.
1,5 satýr aralýðý, “Times New Roman” yazý tipi ve 12 punto ile yazýlmalýdýr.
Türkçe yazýlmýþ olmalýdýr.

Deðerlendirme

Makalelerin deðerlendirilmesi Dr. Sedat Laçiner (Uluslararasý Stratejik Araþtýrmalar Kurumu Direktörü), Sanlý Topçuoðlu (Emekli Büyükelçi), Dr. Zeynep Daðý (AKP Milletvekili) ve Enis Tütüncü (CHP Milletvekili)’ den oluþan baðýmsýz bir jüri tarafýndan yapýlacaktýr.

Makaleler, iletiþim bilgilerini içerir bir ek ile birlikte, 1 Aralýk 2007 saat 17.00’ a kadar bkaraoglan@iri. org adresine ya da 1 Aralýk 2007 tarihinde ulaþtýrýlacak þekilde posta yoluyla Uluslararasý Cumhuriyetçiler Enstitüsü, Arjantin Caddesi, 5/3 Çankaya Ankara adresine gönderilmelidir.

[sursa e-nass]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.