Feb 19, 2008

Concursul national EUROSCOLA [DL: 7 mar]

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeana si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene. Scopul programului este sa ii aduca impreuna pe elevii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum functioneaza Parlamentul European, dar si de a se cunoaste intre ei, de a invata despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale UE.

In acest an, Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania lanseaza prima editie a concursului Euroscola in Romania. Concursul se va desfasura conform principiilor egalitatii de sanse si accesului egal la informare si la concurs.

Acest concurs este deschis pentru copiii cu varste intre 16 si 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un numar maxim de 25 de copii si 3 profesori. Grupurile de copii pot fi formate dintr-o clasa sau din copii din diferite clase ale aceluiasi liceu.

Data limita pentru inscriere este: 7 martie 2008

Castigatorii vor fi invitati sa participe la Zilele Euroscola de la Strasbourg in perioada mai 2008 - mai 2009.

Informatii detaliate:
http://www.europarl .europa.eu/ bucuresti/ 2525/buc4482eu75 91.htm

[sursa eurodesk_info]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.