Aug 22, 2010

BURSA pentru studii de licenta/masterat/doctorat in strainatate

Fundatia Dinu Patriciu si Strada32.com Comunitatea Romanilor de Pretutindeni lanseaza in parteneriat Lideri pentru Romania, un program-pilot de burse pentru sustinerea in afara tarii a studentilor romani care prin motivatia si obiectivele profesionale se inscriu intr-un nou model de leadership pentru Romania.

Printr-un program de 3 burse de studiu in valoare de maxim 5000 EUR fiecare, atribuite pe durata unui an educational, 3 dintre viitorii Lideri ai Romaniei vor fi sustinuti in experienta lor scolara de peste hotare, menita sa le imbogateasca competentele si energia pentru definirea unei noi generatii de lideri politici, sociali sau economici la intoarcerea in tara. Fundatia Dinu Patriciu, suporter consacrat al talentelor si potentialului romanesc printr-o serie de programe si proiecte care sustin din pasiune si cu daruire educatia, atat din perspectiva elevilor si studentilor de elita cat si din cea a formatorilor, s-a alaturat cu entuziasm acestei propuneri care defineste o generatie noua de lideri capabili, responsabili, formati in tara in si in afara tarii pentru a contribui cat mai nuantat si eficient la cresterea Romaniei. Dezvoltata ca un hub de resurse, contacte si servicii pentru Diaspora romana, comunitatea Strada32.com a explorat inca de la lansare oportunitati de a conecta Romania din afara granitelor si implicit experientele si succesele care s-au creat acolo cu Romania-mama, pentru ca aceasta sa se transforme in lumina competentelor, a simtului etic si a practicilor de excelenta acumulate de romanii expatriati.

Informatii despre bursa

Valoarea totala a burselor oferite prin programul-pilot Lideri pentru Romania este de 15000 Eur oferiti integral de Fundatia Dinu Patriciu, principalul sustinator privat al tinerilor romani la aceasta ora. Obiectivul acestei initiative-pilot este de a incuraja tinerii romani sa gandeasca� pentru Romania, punand ideile noi, entuziasmul si experienta bunelor practici din afara tarii in slujba societatii romanesti prin proiecte concrete, rezolvand probleme actuale. De aceea, principalul criteriu de departajare va consta in forta motivatiei de a reveni in tara la finalizarea studiilor pentru a pune in aplicare local experienta acumulata.

Informatii despre regulament si aplicatii

In cadrul programului sunt eligibili acei tineri, cetateni romani, care au fost acceptati intr-un program de licenta/master/ doctorat la o universitate din afara tarii si care nu beneficiaza simultan de alt tip de suport financiar. Atribuirea burselor acordate prin acest program se va face prin selectarea candidaturilor inscrise pe site-ul www.strada32. com pana la data de 1 septembrie 2010. Membrii juriului vor evalua candidatii in functie de o grila de criterii realizata de organizatori, vizand eligibilitatea, motivatia, relevanta propunerii de proiect etc. Aplicatia are loc exclusiv online, aplicantii fiind invitati sa completeze formularul de inscriere, sa incarce o serie de documente justificative si o propunere de proiect de maximum 3 pagini pe tema: Viziuni de succes asupra Romaniei.

Pentru a accesa formularul de aplicatie: http://www.strada32.com/dp/

Detalii despre dosarul de candidatura si regulament:
http://www.strada32.com/regulament_dp/

Pentru orice lamurire suplimentara, va rugam sa contactati organizatorii programului la urmatoarea adresa de email: info@strada32. com

Mult succes!


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner