Aug 7, 2006

Seminar intensiv de pregatire pentru concursurile UE

Uniunea Europeana isi deschide portile! Esti unul dintre cei ce doresc sa lucreze pentru institutiile Uniunii Europene?

Vino sa iei parte la training-ul organizat de Euroconcurs.ro si Centrul Regional de Perfectionare Continua pentru Intreprinzatori - CERPECO din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in perioada 2-3 septembrie 2006.

Seminarul de pregatire, ce va avea loc in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, va fi sustinut de Philip Gaskell, trainer pentru angajatii institutiilor UE.

In cadrul acestui training, ce se va desfasura in limba engleza, vei avea posibilitatea sa-ti testezi gradul de pregatire pentru concurs si vei invata cum sa alegi raspunsul corect la o intrebare in mai putin de un minut, devenind in acest fel competitiv pentru postul pe care tu il doresti.

Pentru a deveni functionar european, "EU official", singura cale este sa te prezinti la concurs si sa treci de probele de selectie. Daca treci cu succes de aceste probe, foarte riguroase, devii laureat si intri pe lista de rezerve. Abia atunci poti candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii. In general, selectia se desfasoara in trei etape:

Testele de preselectie: se desfasoara in a doua limba cunoscuta de candidat, sunt teste grila si au trei directii principale:

1.. Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politicile comunitare;
2.. Un test de logica sau abilitati verbale si numerice;
3.. Un test in domeniul de specialitate ales de candidat (audit, administratie si resurse umane, agricultura, drept, economie etc.)
1.. Proba scrisa: in domeniul de specialitate
2.. Proba orala: interviu cu comitetul de selectie
Uniunea Europeana te asteapta! Esti printre cei ce doresc sa fie mai bine pregatiti pentru testele de preselectie? Acum ai ocazia unica de a participa la seminarul de instruire organizat pe 2-3 septembrie la Bucuresti, urmare a cererii foarte mari si a aprecierilor pozitive primite din partea participantilor.

Pe parcursul celor 2 zile de seminar, vor fi abordate toate cele trei tipuri de teste-grila, avand ca scop insusirea de catre participanti a metodologiei de rezolvare rapida a acestora. Ziua a doua a seminarului va fi dedicata in principal pregatirii pentru proba scrisa a concursului. Din programul seminarului, vor mai face parte: o prezentare a serviciilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in contextul aderarii Romaniei la UE si un modul ce vizeaza pregatirea psihologica pentru ziua examenului.

Detalii despre seminar si modalitatea de inscriere: www.euroconcurs.ro

[sursa comunitatea-advice]