Aug 16, 2006

CULTfest - Festivalul Diversit

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Grupul pentru Initiative, Studii si Analize Sociale din Sebes – GISAS si Institutul Intercultural Timisoara organizeaza prima editie a Festivalului Diversitatii Culturale – CULTfest 2006, care se va desfasura in localitatea Sebes, judetul Alba. Ne dorim ca evenimentul sa devina un mesager al traditiilor si valorilor culturale autentice prin crearea unui mediu nediscriminator, favorabil actului cultural ca liant al diversitatii.

De ce Sebes ?
Sebesul este un oras multietnic in care convietuiesc de sute de ani germani, romani, evrei, maghiari, romi, italieni s.a. Multietnicitatea zonei genereaza o diversitate de credinte precum si convietuire pasnica, putand fi exemplu pentru alte zone ale tarii.

Intalnirile cu oameni si locuri vor debuta vineri 18 August cu romii baiesi de la Rachita, cu Lucian Blaga, Noica si Cioran, cina campeneasca pe Valea Frumoasei si continua in 19-20 August cu dezbateri, expozitie de fotografie, concursuri de eseuri si fotografie, parada a portului popular traditional, spectacol de dansuri si cantece traditionale romanesti si ale minoritatilor din Romania.

Detalii se pot afla de la initiatoarea si coordonatoarea festivalului, Diana Ureche.
diana.ureche@cncd.org.ro
0723 137 804

[sursa societatea_civila]