Aug 16, 2006

Concursul National 2006 pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei"

Vrei sa studiezi la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord? Te intereseaza o cariera de succes in Romania? Ai nevoie de finantare?

Programul Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" iti ofera acum sansa de a studia la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord, dar mai ales sansa de a te dezvolta profesional si de a-ti construi in acelasi timp o cariera in Romania, prin ocuparea la intoarcerea in tara, a unui post de manager in sectorul public. Este sansa ta, o sansa reala, aici, in Romania!
Iti poti depune candidatura pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei", in cadrul celui de-al treilea Concurs National, care se va desfasura in perioada 4 septembrie - 30 noiembrie 2006.

Astfel, incepand cu data de 4 septembrie 2006, dosarele de candidatura se primesc la Registratura pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" - Ministerul Educatiei si Cercetarii, Centrul National al Burselor de Studiu in Strainatate, strada Spiru Haret nr. 12, parter, camera 5, Sector 1, Bucuresti. Termenul limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 22 septembrie 2006 (data postei) pentru dosarele transmise prin posta si 29 septembrie 2006 pentru dosarele depuse direct sau prin curier la sediul Registraturii. Dosarul de candidatura pentru inscrierea in Concursul National 2006 si instructiunile necesare intocmirii dosarului de candidatura sunt disponibile pe pagina oficiala de internet a programului, la adresa http://www.burseguvern.ro/cod/romana/cum_sa_aplic.php sau pot fi solicitate prin email la: info@burseguvern.ro.

Bursa Speciala „Guvernul Romaniei” se adreseaza tuturor cetatenilor romani care indeplinesc urmatoarele conditii: sa aiba domiciliul stabil in Romania, sa aiba cel mult 35 de ani la data limita stabilita ca termen de depunere a dosarelor, sa exprime in scris angajamentul de a desfasura, ulterior absolvirii studiilor efectuate, activitate in sectorul public si sa indeplineasca conditiile de studiu prevazute de lege.

Bursa se acorda o singura data in viata unei persoane, pentru una dintre urmatoarele forme de studiu:
- studii de licenta, pe o perioada de timp minima necesara absolvirii si obtinerii diplomei, conform institutiei de invatamant, dar nu mai mult de 5 ani;
- studii pe perioada de timp minima necesara finalizarii cursurilor de masterat, conform institutiei de invatamant, dar nu mai mult de 2 ani;
- studii de doctorat, pe o perioada care nu poate depasi 4 ani.

Plafonul maxim de care vor putea beneficia candidatii calificati este de:
- 30.000 euro/an de studiu pentru studii de licenta;
- 35.000 euro/an de studiu pentru studii de masterat;
- 20.000 euro/an de studiu pentru studii doctorale.

Domeniile de studiu pentru care se ofera bursa speciala sunt: economie, drept, studii europene, relatii publice, comunicare, administratie publica, diplomatie, studii politice, relatii internationale, inginerie, educatie, agricultura, agronomie, aparare nationala, ordine publica, sociologie.

Te invitam sa navighezi in pagina de internet a programului Bursa Speciala “Guvernul Romaniei” pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a beneficia de o bursa speciala si a studia, astfel, in domeniul care te intereseaza.

Pentru informatii suplimentare privind completarea dosarului si pentru consultanta de specialitate, poti contacta echipa proiectului pana pe data de 4 septembrie 2006, de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 18.00, la InfoBSGR : +(40) (21) 313.13.86, +(40) (21) 313.13.97 pe forumul programului la adresa info@burseguvern.ro sau direct la sediul programului din strada Spiru Haret nr.12, parter, camera 17.

[sursa burse_in_strainatate]