Dec 13, 2006

Funding - Programul Cultural Elvetian in Europa de Sud-Est si Ukraine

Programul Cultural Elvetian in Europa de Sud-Est si Ucraina se concentreaza asupra sustinerii grupurilor independente de artisti si institutiilor. Ofera asistenta financiara si tehnica in realizarea proiectelor si initiativelor culturale. Partenerii de proiecte sunt sprijiniti sa isi consolideze capacitatile de a organiza activitati, de a realiza productii artistice si de a contribui la o scena culturala
diversificata, interesanta si inovativa, in cadrul contextului cultural local. Durabilitatea si independenta organizatiilor culturale este intarita.

Programul finanteaza doua tipuri de proiecte:
- Proiecte mici - sunt proiecte pe termen scurt, realizate de organizatii si artisti locali, carora li se acorda sprijin financiar specific fiecarui proiect in parte, pentru a facilita dezvoltarea si implementarea proiectelor culturale intr-un mediu in plina schimbare economica si sociala.

- Proiecte de cooperare - sunt proiecte care se desfasoara pe termen mediu, având o scala mai cuprinzatoare de activitati, scopuri si beneficiari. Aceste proiecte sunt planificate in parteneriat cu o organizatie locala si au ca scop un impact semnificativ asupra situatiei culturale a tarilor respective. La cerere, se acorda asistenta tehnica si organizationala. Asemenea proiecte pot fi planificate si implementate in colaborare cu alte organizatii si experti specializati, locali sau
elvetieni.

Programul Cultural Elvetian se bazeaza pe parteneriate si favorizeaza intarirea institutionala si sustenabilitatea partenerior si beneficiarilor sai locali.

Pentru mai multe informatii legate de cererile de finantare, va rugam sa va adresati direct biroului din Bucuresti.

Adresa de contact:
Programul Cultural Elvetian in Romania
Str. Grigore Alexandrescu 16 - 20, etajul 5
RO-010626 Bucuresti 1
Tel. +40-21-206 16 71
Fax +40-21-206 16 73
E-mail: scpadmin@pro- helvetia. ro
http://www.pro- helvetia. ro

[sursa romstudyabroad]