Mar 12, 2009

CfA: "Scoala de vara a jurnalistilor de maine" - Barlad [DL: 30 mar]

Voluntari ai Corpului Pacii din Statele Unite ale Americii in parteneriat cu un liceu din Barlad, cu inspectoratul scolar judetean, cu mass-media locala si cu o asociatie civica vor organiza o tabara de jurnalism, intitulata: "Scoala de vara a jurnalistilor de maine”. Elevii interesati sa participe la tabara ce se va desfasura in perioada 18 – 25 iulie 2009, in Barlad, judetul Vaslui, isi pot trimite solicitarile de inscriere.

Printre invitatii ce vor fi prezenti la tabara desfasurata in limba engleza, se numara si inalti oficiali ai Ambasadei Statelor Unite, directorul Corpului Pacii din Romania – Ken Goodson, Primarul municipiului Barlad, D-nul Constantin Constantinescu, precum si inspectori scolari din judetul Vaslui.

Programul aprobat de Ministerul Educatiei din Romania va include seminarii interactive si de informare privind redactarea stirilor, reportajelor, interviurilor, fotoreportajelor, mass-media independenta sau reflectarea diferentelor de gen in mass-media. Aceste cursuri vor fi predate de profesori de liceu romani, jurnalisti din presa locala si nationala, dar si de voluntari ai Corpului Pacii.

Activitatea elevilor din tabara de vara se va finaliza cu realizarea unui ziar. In plus, cu sprijinul Asociatiei Cuza, organizatorii vor publica o carte despre cum pot fi realizate ziarele de scoala.

Din programul acestei tabere nu vor lipsi activitatile culturale, cum ar fi serile de dansuri si degustari de preparate specifice diferitelor zone ale Romaniei.

Aproximativ 50 de liceeni vor fi selectati dupa transmiterea formularelor de solicitare a participarii catre organizatori. Elevii interesati pot primi formularul de inscriere trimitand un e-mail la urmatoarea adresa: BarladJournalismCam p@gmail.com sau sunand la urmatoarele numere de telefon: 0235-413323 (Grup Scolar Industrial "Al. I. Cuza" – Barlad) si la 0763.601.175 (d-na prof. Anca Sandu).

Data limita pentru inscriere este: 30 martie 2009


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.