May 4, 2010

BURSE: Bursele internationale ale Bundestag-ului German [DL: 30 iun]

Bursele parlamentare internationale ale Bundestag-ului German dau posibilitatea tinerilor calificati si interesati de politica - proveniti din Europa Centrala si de Est, precum si din SUA - sa cunoasca sistemul politic parlamentar din Germania, ei absolvind o perioada de practica in Bundestag, timp de 15 saptamani. In plus, cooperarea cu cele trei universitati din Berlin le inlesneste bursierilor o privire asupra domeniului universitar german. Romania participa la program deja de peste
zece ani.

In anul 2011, cinci bursieri din Romania pot lua parte iarasi la program. Participantii primesc o bursa lunara de 450 de euro. Sunt preluate suplimentar costurile pentru trei tipuri de asigurare studenteasca - de sanatate, impotriva accidentelor si de raspundere civila - precum si taxele administrative si contributiile sociale. In afara de acestea se asigura cazare gratuita sau un supliment de 250 de euro pe luna, in cazul cazarii asigurate personal de participant. De asemenea, sunt rambursate cheltuielile de transport spre, respectiv de la Berlin.

Bursa IPS este disponibila pentru tineri inalt calificati, angajati, cu spirit deschis si interesati de politica, care au vointa de a participa activ si responsabil la configurarea viitorului democratic al tarii lor. Cei interesati trebuie sa poata face dovada absolvirii studiilor universitare, iar la inceperea programului trebuie sa nu fi implinit inca varsta de 30 de ani.

Programul IPS incepe la 1 martie 2011 si dureaza pana la 31 iulie 2011. Vor participa circa 120 de persoane din 20 de tari.

Data limita pentru inscriere este: 30 iunie 2010 (stampila de inregistrare a sosirii la ambasada).

Mai multe informatii si formularul de inscriere le gasiti pe site-ul Bundestag-ului German: http://www.bundestag.de/ips

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner