Nov 1, 2006

‘Lifelong learning’: un nou program in domeniul educatiei

‘Lifelong learning - Invatare pe tot parcursul vietii’: un nou program in domeniul educatiei si formarii pentru construirea societatii informationale - societate a cunoasterii

Comisia Europeana saluta atingerea etapei finale in procesul legislativ de adoptare a programului “Lifelong Learning”: pe 25 octombrie, Parlamentul European a adoptat propunerile ambitioase ale Comisiei privind acest nou program de actiune in domeniul educatiei si formarii pe tot parcursul vietii. Pentru prima data, toate posibilitatile de invatare oferite de la varsta copilariei si pana la batranete vor fi acoperite de un singur si unic program.

Programul 'Lifelong Learning - Invatare pe tot parcursul vietii' acopera perioada 2007-2013 si este succesorul actualelor programe Socrates, Leonardo da Vinci si eLearning. El va dispune de un buget de 7 miliarde € pentru finantarea proiectelor si activitatilor de promovare a schimburilor, cooperarii si mobilitatii intre sistemele de educatie si formare din UE.

Sursa:
http://europa. eu/rapid/ pressReleasesAct ion.do?reference =IP/06/1478& format=HTML& aged=0&language= EN&guiLanguage= en

In Romania, programul 'Lifelong Learning - Invatare pe tot parcursul vietii' va fi implementat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale - ANPCDEFP:
http://www.socrates.ro
http://www.leonardo.ro

[sursa eudodesk_info]