Jan 19, 2007

Selectie de prezentari pentru a III-a editie a Conferintei ATR

Asociatia Traducatorilor din Romania va invita sa contribuiti la a III-a editie a Conferintei ATR cu o prezentare pe teme de interes profesional. Contributiile pot viza prezentari, mese rotunde, dezbateri sau ateliere. Termenul limita pentru transmiterea titlului si rezumatului este 1 februarie a.c.

Colegii care sustin prezentari la conferintele ATR sunt profesionisti voluntari cu experienta in domeniul traducerii, interpretarii, reviziei sau terminologiei. Pentru a sustine o prezentare la Conferinta ATR nu trebuie sa fiti membru al ATR. In general, profesionistii care au sustinut prezentari la conferintele trecute ale ATR au beneficiat de o vizibilitate mai buna in mediul profesional si au castigat noi contacte si referinte ca urmare a prezentarii sustinute.


Continutul contributiilor va fi inclus intr-un volum colectiv privind lucrarile conferintei si va fi publicat pe site-ul web al ATR, cu acceptul prezentatorului.

Tematica:

Se accepta contributii pe teme de interes pentru traducatori, terminologi, interpreti si revizori, fie ca sunt profesionisti sau debutanti. Contributiile pot fi redactate in limba romana sau intr-o limba de circulatie internationala, respectand standardele de redactare specifice.

Procedura de transmitere a propunerilor:

Va rugam sa respectati indeaproape procedura de transmitere a propunerilor:

1. Completati formularul pentru propuneri de prezentari: http://www.atr.org.ro/conferinte/form_prezentari_conf2007.doc (Word).

2. Redactati un rezumat de maximum 100 de cuvinte care va fi folosit pentru a descrie prezentarea in programul conferintei.

3. Redactati o prezentare biografica de maximum 100 de cuvinte pentru fiecare prezentator; aceasta va fi folosita pentru a descrie prezentatorul/prezentatorii in programul conferintei.

4. Transmiteti o versiune electronica a rezumatului si a prezentarii biografice la: info@atr.org.ro.

5. Transmiteti formularul prin email sau prin fax catre:

Asociatia Traducatorilor din Romania

Email: info@atr.org.ro

Tel/fax: 004-0264-596125

Date importante:

Termen transmitere titlu si rezumat contributii: 1 februarie 2007

Selectia contributiilor: 5 februarie 2007

Termen transmitere contributii finale: 15 februarie 2007

Lucrarile conferintei: 16-18 martie 2007, Sibiu



Linkuri utile:

Pagina Conferintei ATR editia a II-a: www.atr.org.ro/conf2005.html

Programul Conferintei ATR editia a II-a: http://www.atr.org.ro/conferinte/ATR_confprogram.doc

Asociatia Traducatorilor din Romania

Romanian Translators Association

www.atr.org.ro

info@atr.org.ro

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.

If you want to publish your announcement, please send it to riliescu2000@yahoo.com.