Oct 18, 2009

INTERNSHIP: Stagii la Oficiul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului

Programul de stagii se adreseaza absolventilor de facultate si se deruleaza la Oficiul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului - OHCHR.

Scopul acestor stagii este:
a) sa mareasca gradul de intelegere al stagiarului asupra problemelor curente legate de drepturile omului la nivel international si sa-i ofere o viziune din interior asupra activitatii desfasurate de ONU, in particular OHCHR;
b) sa puna la dispozitia OHCHR si ONU mecanisme pentru apararea drepturilor omului, cu sprijinul si contributia unor studenti sau absolventi remarcabili.

Candidatii trebui sa fie absolventi de facultate si posesori ai unei diplome de licenta intr-un domeniu conex activitatii desfasurate de ONU, ca de exemplu: drept international, stiinte politice, istorie, stiinte sociale. Sunt preferati cei care s-au specializat pe problematici legate de drepturile omului.

Stagiile la ONU nu sunt remunerate. Cheltuielile de transport si subzistenta trebuie sa fie acoperite de stagiari. Candidatii trebuie sa fie sponsorizati de o institutie academica si sa cunoasca foarte bine cel putin doua dintre cele sase limbi oficiale ale ONU: engleza, franceza, spaniola, araba, rusa si chineza.

Datele limita pentru depunerea aplicatiilor este: 31 octombrie 2009
(pentru selectia noiembrie/decembrie )

http://www.ohchr.org/en/aboutus/pages/internshipprogramme.aspx

Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner