Jan 12, 2009

Burse cercetare - Collegium de Lyon (Franta) [DL: 15 feb]

Apel la candidaturi 2009: Collegium de Lyon ofera burse cercetatorilor experimentati

Collegium de Lyon, Institut de Studii Avansate francez deschis elitei cercetarii internationale, lanseaza un appel la candidaturi pentru anul 2009. Oferind conditii de lucru deosebite si gratuite la Lyon (Franta), misiunea acestui centru de cercetare este aceea de a crea o comunitate stiintifica de excelenta. Prima perioada de inscrieri este deschisa pâna la 15 februarie 2009.

Collegium de Lyon pune accent pe cercetarea in domeniul stiintelor umane si sociale, dar nu exclude stiintele exacte, atunci cand acestea sunt necesare pentru tratarea unor subiecte transversale dintr-o perspectiva pluridisciplinara si cu adevarat inovatoare. Pe langa acest apel la candidaturi deschis in permanenta tuturor cercetatorilor, institutul francez a identificat cateva domenii de actiune care vor orienta si politica sa de invitare a bursierilor : tematici prioritare ( ASLAN/Advanced Studies on LANguage ; Comportamente si practici in domeniul sanatatii ), catedre specializate, in partenariat cu alte institutii franceze si internationale (Catedra pentru o mondializare responsabila ; Catedra "Memorie, cultura si interculturalitate" ). Cercetarile elaborate in cadrul institutului vor sta la baza dezvoltarii unor politici publice.

Dosarul de candidatura :

Cercetatorii care doresc sa-si depuna candidatura la Collegium de Lyon trebuie sa trimita prin e-mail un dosar, in franceza sau in engleza, care sa contina :

* Formularul de candidatura completat ;

* Curriculum vitae al candidatului si principalele sale publicatii, precum si propunerea de cercetare. Cercetatorii juniori trebuie sa depuna si doua scrisori de recomandare ;

* Proiectul de cercetare, de 5 pagini maximum, trebuie sa precizeze elementele urmatoare :

* Subiectul, metodologia, sursele, principalele referinte bibliografice relative la subiectul ales ;

* Contributia pe care o va aduce lucrarea candidatului in domeniul sau de cercetare ;

* Contributia lucrarii la alte domenii de cercetare si ceea ce ar putea primi in schimb de la alte domenii.

In general, sejurul cercetatorilor la Collegium dureaza 10 luni, dar ei pot s-o reduca si la 5 luni.

Dosarele de candidatura sunt examinate de catre un panel multidisciplinar de experti care le evalueaza pe baza unei analize a proiectului de cercetare. Dosarele complete sunt apoi evaluate de catre Consiliul stiintific, pentru a selectiona cele mai bune candidaturi individuale sau pentru a constitui un grup tematic de cercetare coerent.

Informatii utile:

Mai multe informatii, in limbile franceza si engleza : www.collegium- lyon.fr

Fomularul de candidatura :

- FR: http://collegium- lyon.ens- lsh.fr/37953500/ 0/fiche__ _pagelibre/

- ENG : http://collegium- lyon.ens- lsh.fr/45595931/ 0/fiche__ _pagelibre/ &RH=IEA_090000AN G

Dosarul completat trebuie trimis la adresa : collegium-lyon. candidature@ ens-lsh.fr

Date limita :

Urmatoarea data limita pentru depunerea candidaturilor : 15 februarie 2009

Urmatoarea reuniune a Consiliului stiintific : aprilie 2009


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.