Sep 12, 2006

BURSE de studii la Universitatea Central Europeana (CEU) Budapesta

Programul initiat de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Cluj si Fundatia pentru o Societate Deschisa, Bucuresti se adreseaza studentilor aflati in ultimul an de studiu sau absolventilor care au obtinut diploma de licenta in cadrul unei institutii de invatamant superior acreditate. Universitatea Central Europeana ofera programe de masterat si doctorat pentru anul universitar 2007-2008. Cursurile, cu predare in limba engleza, se vor tine la sediul universitatii din Budapesta. Bursele de studii pot fi integrale sau partiale si depind de rezultatele procesului de selectie.

Domeniile de studiu sunt: economie (MA, PhD), politicile si stiintele mediului (MS, PhD), gen si cultura (MA, PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relatii internationale si studii europene (MA), studii juridice (LLM, MA, SJD), matematica (PhD), studii medievale (MA, PhD), studii in nationalism (MA), filosofie (PhD), stiinte politice (MA, PhD), sociologie si antropologie sociala (MA, PhD).

Conditii:
O buna cunoastere a limbii engleze este obligatorie, dovedita de un certificat de limba engleza recunoscut de CEU sau de testul de tip TOEFL organizat de catre CRDE si FSD in data de 13 ianuarie 2007. In aceeasi zi se vor organiza si celelalte teste departamentale (acolo unde este cazul).

Data limita de depunere a dosarelor: 1 noiembrie 2006. Candidatii care nu trebuie sa participe la testele organizate de CEU in data de 13 ianuarie 2007, pot trimite dosarul pana la data de 5 ianuarie 2007.

Informatii suplimentare pe site-ul CRDE, la link-ul de mai jos:
http://www.edrc. ro/projects. jsp?project_ id=18

[sursa eurodesk_info]