Sep 3, 2006

CfP: SITD Lisansustu Konferansý 2006 (Turkish)

Siyasi Ýlimler Türk Derneði
Lisansüstü Konferansý 2006

-TEBLÝÐ ÇAÐRISI-
LÝSANSÜSTÜ ÖÐRENCÝLER ÝÇÝN DÖRDÜNCÜ
ULUSAL SÝYASAL BÝLÝMLER KONGRESÝ
11 Kasým 2006
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi


Siyasi Ýlimler Türk Derneði, geçen yýllarda olduðu gibi, bu yýl da 11 Kasým 2006 tarihinde, bu kez Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nün evsahipliðini yapacaðý Lisansüstü Öðrenciler için Ulusal Siyasal Bilimler Kongresi düzenlemektedir. Konferansýn temel amacý genç akademisyen adaylarýnýn bir araya gelebileceði, fikirlerini ve ürünlerini tartýþabileceði bir ortam yaratmak ve bilimsel faaliyet ve düþünce üretimine katkýlarýný teþvik etmektir.

Konferansta teblið sunmak için yüksek lisans ve doktora öðrencileri baþvuruda bulunabilirler. Bu sýfatý haiz olmayan lisans diplomasý sahiplerinin baþvurularý da istisnai olarak kabul edilebilir.

Konferansýn odaðýný siyaset bilimi ve uluslararasý iliþkiler disiplinleri kapsamýndaki konular oluþturmaktadý r. Fakat sosyal bilimlerdeki geçiþkenlikler göz önünde bulundurularak, tarih, sosyoloji, iktisat, iletiþim, psikoloji, hukuk, antropoloji gibi ilgili disiplinlerden, siyaset olgusunun ön plana alýnmasý kaydiyle, katýlým mümkündür ve beklenmektedir. Konferansa aþaðýdaki konulardan birinde baþvurulabileceð i gibi, farklý konular da önerilebilir.

- Siyaset Felsefesi & Siyasal Düþünceler
- Kültürel Çalýþmalar
- Toplumsal Cinsiyet
- Demokratikleþ me & Demokrasi Kuramlarý
- Ulusötesi Alan ve Göç
- Yoksulluk, Toplumsal Dýþlama ve Sosyal Adalet



- Ýnsan Haklarý
- Þiddet & Savaþ ve Terörizm
- Milliyetçilik ve Etnisite: Kuramlar ve Örnekler
- Küreselleþme
- Avrupa Entegrasyonu
- Türkiye’de Siyasal Kurumlar, Düþünceler ve Siyasal Hayat
- Uluslararasý Ýliþkiler & Türk Dýþ Politikasý


Kongrede teblið sunmak isteyen arkadaþlarýmýzýn en fazla 250 kelimeden oluþan teblið özetlerini, 1) teblið sahibinin adý, 2) tebliðin baþlýðý, 3) teblið sahibinin e-posta adresi ve telefon numarasý dahil iletiþim bilgileri, 4) teblið sahibinin mezun olduðu ve halen lisansüstü çalýþmalarýna devam ettiði üniversite, bölüm ve programlarýn adlarý ve 5) teblið sahibi halen çalýþmakta ise çalýþtýðý kurumun adýnýn ve bu kurumdaki vazifesinin belirtildiði Türkçe karakterlerle yazýlmýþ ek bir sayfa ile birlikte tek word dosyasý halinde 6 Ekim 2006 tarihine kadar tktuncel@bilgi. edu.tr e-posta adresine ulaþtýrýlmasý gerekmektedir. Baþvurularýn sonuçlarý ve program 19 Ekim 2006 tarihinde duyurulacaktý r.

11 Kasým 2006 tarihinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapýlacak olan SÝTD lisansüstü kongresi ile ilgili ulaþým, konaklama ve yeme-içme bilgileri kýsa zamanda ayrýca sizlere ulaþtýrýlacaktýr.

Bütün genç arkadaþlarýmýzý Kongreye davet eder, kýsa sürede baþvurularýnýzý almayý ümit ederek, hepinize selam ve sevgilerimizi iletiriz.

Siyasi Ýlimler Türk Derneði
Yönetim Kurulu

[sursa e-nass]