Sep 5, 2006

Publicatie: Bologna Handbook

Asociatia Universitatilor Europene (EUA) si RAABE au publicat primul manual Bologna, un instrument flexibil si practic pentru a sustine activitatea profesionistilor in domeniul invatamantului superior, cadre didactice sau personal administrativ, in introducerea si implementarea aspectelor Bologna in institutiile in care isi desfasoara activitatea.

Scris de practicieni si experti in fiecare domeniu relevant, manualul Bologna este un instrument necesar tuturor actorilor implicati in gestionarea si implementarea Procesului Bologna, la nivel institutional, de facultate, departament, administrativ sau politic.

Manualul este editat de Prof. Eric Froment, presedintele fondator al EUA, Prof. Jurgen Kohler (Presedintele Consiliului de Acreditare German), Lewis Purser (Director adjunct al Asociatiei Universitatilor Irlandeze) si Lesley Wilson (Secretar General EUA). Manualul consta intr-o serie de articole privind liniile de actiune ale Procesului Bologna. Acesta are in centru aspectul practic al implementarii elementelor specifice procesului si include analize si exemple de bune practici.

EUA Bologna Handbook:
http://www.bologna- handbook. com/

[sursa eurodesk_info]