Sep 4, 2006

Recrutare voluntar – Stagiu Voluntariat Serbia [TL: 10 sept]

Dragi colegi,
Cautam un voluntar pentru un stagiu de voluntariat in Serbia, derulat dupa modelul EVS. Este un proiect al United Nations Volunteers in care Pro Vobis este partener. Programul se doreste un pilot pentru schimburi regionale de voluntari.

Recrutare Voluntar – Stagiu Voluntariat Serbia
Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat recruteaza un voluntar pentru un stagiu de voluntariat in Serbia, la Novi Beograd in cadrul oraganizatiei Young Researchers of Serbia – Serviciul de Voluntariat Serbia (www.mis.org. yu). Activitatile principale ale organizatiei includ organizarea de tabere de voluntariat si festivaluri de teatru. Initiativele sunt incurajate si punerea in practica a ideilor proprii este o traditie a organziatiei. Organizatia este localizata intr-un mediu
multicultural care permite punerea in valoare a abilitatilor artistice (dans, muzica etc.) si interactiunea cu un public variat. Voluntarul va fi implicat in activitatile curente ale organizatiei, de la munca de birou la organizare de evenimente si comunicarea cu alte organizatii si cu publicul.

Comunicarea se va realiza in principal in limba engleza. Este necesara o buna cunoastere a limbii engleze (vorbit si scris). Voluntarul poate beneficia de cursuri de limba sarba. Sunt de asemenea necesare bune abilitati de comunicare, spirit de echipa si cunostinte de operare PC (in special MS Office). In functie de abilitati, voluntarul se poate implica in activitati de relatii publice si strangere de fonduri. Programul de lucru este negociat la sosirea voluntarului, in functie de activitatile in care acesta/aceasta se va implica. Voluntarul beneficiaza de cazare si masa si o alocatie modica pentru acoperirea cheltuielilor curente. Durata stagiului este de 6 luni, cu posibilitatea unor zile libere cu ocazia sarbatorilor nationale si/sau religioase.

Stagiul de voluntariat face parte din proiectul “Young Volunteers for Millenium Development Goals – Active Citizenship and European Integration” derulat in colaborare cu United Nations Volunteers Bosnia-Hertegovina. Programul se desfasoara dupa modelul Serviciului European de Voluntariat. Voluntarii interesati sunt rugati sa trimita un CV si scrisoare de motivatie in limba engleza prin e-mail la adresa provobis@provobis. ro pana la data de 10 septembrie 2006. Va rugam sa mentionati la subiectul mesajului ”Voluntar Serbia”. Scrisoarea de motivatie trebuie sa includa
referiri la activitatile pe care voluntarul doreste sa le desfasoare in cadrul organziatiei gazda. Este recomandata consultarea paginii web a organizatiei gazda, Young Researchers of Serbia – www.mis.org. yu - inainte de redactarea scrisorii.

O zi frumoasa!
Cristina