Feb 14, 2010

Ph.D position in AVCR in Institute of Molecular Genetics (Praha)

PhD program Ústavu molekulární genetiky AV ČR (ÚMG) a sesterského Biotechnologického ústavu AV ČR (BTÚ) je součástí postgraduálního studia v biomedicíně, ve kterém je sdružena Univerzita Karlova a řada ústavů Akademie věd. V současnosti pracuje na ÚMG přibližně 70 postgraduálních studentů. Jednotlivé studijní obory jsou organizovány příslušnými oborovými radami.

Postgraduální studium na ÚMG a BTÚ je zaměřeno na molekulární, buněčnou a vývojovou biologii, imunologii, genetiku a virologii.

V současnosti je ÚMG tvořen 23 vědeckými skupinami, které jsou podporovány servisními skupinami zaměřenými na mikroskopii a cytofluorometrii, genomiku a bioinformatiku a produkci monoklonálních protilátek. Ústav molekulární genetiky, který se na začátku roku 2007 přestěhoval do nové moderní budovy, je vybaven špičkovými přístroji pro mikroskopii a celogenomovou analýzu a v současnosti je jedním z nejmodernějších vědeckých pracovišť ve střední Evropě.


Plakát ke stažení
BTÚ vznikl k 1.1.2008 z Biotechnologického sektoru ÚMG. V současnosti je BTÚ tvořen 6 vědeckými skupinami. Náplní jeho činnosti je základní a orientovaný biotechnologický a biomedicínský výzkum v oblastech s vysokou pravděpodobností praktického využití výsledků výzkumu a vývoje např. v diagnostických a terapeutických aplikacích v humánní medicíně.

http://www.img.cas.cz/main.php?lang=cz&subject=14



Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!


Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner