Aug 19, 2007

Festival de mediu Fanfest 2007, Rosia Montana, 24-26 august

Prima editie FanFest – august 2004, Rosia Montana – a insemnat debutul primului festival de protest si de mediu din Romania. Scopul declarat al acestui eveniment era sa pledeze pentru protectia mediului inconjurator si o dezvoltare durabila, pe termen lung, a Muntilor Apuseni.

Ca pionier al festivalurilor verzi din Romania, FanFest a evoluat in timp, devenind gratie suporterilor campaniei Salvati Rosia Montana, cel mai vibrant eveniment muzical si de mediu din tara.

Asa cum il vedem noi, FanFest este mai mult decat un festival de muzica, este o manifestare care promoveaza ocrotirea mediului inconjurator, provocand participantii sa-si puna intrebari privind mineritul la suprafata si dezechilibrul ecologic generat de asemenea activitati. Mai mult de atat, incurajam participantii sa aiba un
comportament responsabil fata de natura, atat pe durata festivalului cat si in viata de zi cu zi. Avand ca punct de plecare campania Salvati Rosia Montana, FanFest este un simbol al succesului acestei campanii, fiecare editie demonstrand victoria solidaritatii si a bunului simt asupra lacomiei si a spiritului destructiv.

Cine face FanFestu'

Cei care punem la cale in fiecare an FanFest suntem membri ai oraganizatiilor sau grupurilor de initiativa - Asociatia Alburnus Maior, Mindbomb, Efectul Fluture, Asociatia Floarea de Colt, Asociatia Transilvania Verde, Romano G-Force Sound, Asociatia Radioamatorilor Transilvania Connexion, Art Fusion si Noii Golani.

Toti organizatorii FanFest, specializati in diverse domenii, lucreaza pe baza de voluntariat, acesta fiind un eveniment non-profit. Pentru FanFest, va spunem verde, organizatorii fac designul afiselor, construiesc drumuri, bat cuie, strang gunoaie, compun acest text si sunt ecologisti din convingere. De aceea este fireasca increderea noastra ca activismul de mediu, arta implicata social sunt calea
naturala catre constientizare, dialog si actiune.

Anul acesta FanFestul are loc in perioada 24-26 august. Cei interesati sa participe, ca voluntari sau ca simpli participanti Si doresc mai multe detalii ne pot scrie la atitudine@noiigolan i.ro sau ne pot suna la 0743 355 150.

http://www.noiigola ni.ro/fanfest. htm

[sursa VOLCIV]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.