Aug 31, 2007

Master al Sectiei de Germanice: Strategii comunicationale interculturale in regiunea plurietnica Europa

CURS DE MASTERAT (2007-2009)
Strategii comunicationale interculturale in regiunea plurietnica EUROPA
Interkulturelle Kommunikationsstrat egien in der pluriethnischen Region EUROPA

Cursul isi propune sa abordeze din perspectiva interculturalitatii fenomenul de mare rasunet al existentei unei literaturi de expresie germana pe teritoriul Romaniei si pe teritoriul altor regiuni sudest-europene, marcate prin plurilingvism si frecvente secvente interculturale si interreferentiale.

Cursul va fi sustinut (in germana, romana si in anumite cazuri si in engleza) de mai multe cadre didactice in tandem, dupa o programare bine elaborata si pusa de acord cu partenerii/cadrele didactice din Germania, Austria, Norvegia, Italia, Portugalia. Programarea concreta se va publica la inceperea cursurilor.

Publicul vizat:
Programul de master "Strategii comunicationale interculturale in regiunea plurietnica Europa" se adreseaza absolvetilor din domeniul filologic: limbi straine, litere, filozofie, istorie, sociologie, relatii cu publicul, biblioteconomie etc., care doresc sa se specializeze in domeniul comunicarii profesionale in epoca interreferentialita tii culturale si economice.

Cunostinte prealabile necesare:
Cunostinte bune si foarte bune de limba germana si cunostinte suficiente de limba engleza.
Posibilitati de angajare a absolventilor programului:
* Institutii educationale (invatamant, mass media, management cultural)
* Departamentele de comunicare din institutii cu caracter cultural, literar sau redactii culturale, edituri, ONG-uri etc.
* Departamentele de resurse umane, marketing, relatii publice,
* Societati de consultanta in comunicare, de recrutare a resurselor umane, de relatii publice
* Institutii si organisme europene si internationale

La terminarea cursurilor, masteranzii primesc o diploma a Universitatii din Bucuresti, in care sunt specificate si institutiile universitare partenere din Germania, Norvegia, Portugalia si Italia.

Formele de derulare a participarii la cursuri:
De preferinta, masteranzii vor frecventa direct cursurile oferite. In cazuri si situatii speciale, se vor coveni forme de achitare a obligatiilor didactice prin forme moderne de comunicare: e-mail, blog-uri, referate intocmite prin strategii puse de acord cu cadrele didactice.

Mai multe informatii la
http://www.escoala. ro/limbi- straine/master_ germana.html

[sursa societatea_civila]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.