Jan 14, 2009

Povestile de succes de participare publica si advocacy candideaza pentru Premiile Participarii Publice

Cele mai bune povesti de succes de participare publica si advocacy inscrise in Depozitele CeRe pana pe 31 decembrie vor fi premiate in cadrul evenimentului „Premiile participarii publice" organizat de Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe la sfarsitul lunii ianuarie 2009.

Proiectele premiate vor fi selectionate de catre un juriu dintre proiectele inscrise in cele doua baze de date online Depozitele CeRe cu povesti de succes de participare publica si advocacy.

Din juriu fac parte:

* Ancuta Vamesu, Program Manager - Funatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala
* Alina Inayeh, Director - Black Sea Trust for Regional Cooperation
* Liviu Radu, Secretar de Stat Pentru Reforma în Administratia Publica
* Alfred Bulai, Presedinte - Agentia de Strategii Guvernamentale
* Ion Olteanu, Coordonator proiecte - CENTRAS

Depozitele CeRe sunt doua baze de date cu povesti de succes despre implicarea cetatenilor in decizia publica. Depozitul de povesti de succes in participare publica este dedicat initiativelor administratiei publice care a invitat cetatenii si alti factori interesati sa participe la elaborarea bugetului, realizarea unui proiect normativ, alegerea unei solutii pentru o problema etc. Depozitul cu povesti de succes in advocacy cuprinde initiativele organizatiilor neguvernamentale, grupurilor informale si ale altor structuri ale societatii civile care au pledat pentru o cauza ce necesita interventia autoritatilor.

Depozitele CeRe se gasesc pe Internet la adresa www.ce-re.ro/ depozite. Tot ce trebuie sa faci e sa intri pe site, sa iti creezi un cont de utilizator si sa completezi formularul online pentru baza de date. Bazele de date sunt construite in cadrul proiectului „Un premiu pentru participare” finantat de Trust for Civil Society in CEE.

Pentru informatii legate de Depozitele CeRe, va stam la dispozitie la numarul de telefon 031 1050 755 sau email ioana@ce-re. ro. Peroana de contact – Ioana Popa, coordinator PR.

CeRe s-a nascut din convingerea ca participarea publica nu este doar un moft, ci un principiu, care, daca este folosit in adevaratul sens, poate aduce un castig important comunitatilor din tara noastra. La nivel local, CeRe a derulat numeroase proiecte in care au fost implicate autoritati publice si cetateni in peste 60 de comunitati din Romania. In proiectele sale, autoritatile si cetatenii, folosind metode de participare inovative, promovate de CeRe, ajung sa discute si sa ia decizii de comun acord cu privire la problemele comunitatii.

La nivel central CeRe a fost implicata intr-o serie de actiuni ce vizau schimbarea anumitor prevederi legale ce reglementau participarea publica in Romania, in consultari cu numeroase institutii publice pe marginea unor proiecte de legi, a organizat o serie de dezbateri pe teme ce tin de problemele sectorului asociativ si participarea publica si face parte din Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale.

Ioana Popa

Coordonator PR

www.ce-re.ro

Str. Ing. Zablovschi nr.1, bl. 13B, ap. 5, sector 1, Bucuresti 011311

Tel.: +4 031 1050 755 Fax: +4 031 1050 756

Web: www.ce-re.ro

Misiunea CeRe este de a sprijini organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.