Simpozion international
„Teorie si practica in profesionalizarea psihologului scolar/educational – o provocare pentru mileniul III”
25 – 28 septembrie 2006, Bucuresti
INVITATIE
Catedra de Psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti si Centrul de Psihologie Aplicata - departamentul de psihologie educationala - va invita sa luati parte la Simpozionul International „Teorie si practica in profesionalizarea psihologului scolar/educational – o provocare pentru mileniul III” - cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Simpozionul se adreseaza specialistilor din domeniul psihologiei educationale, teoreticienilor si practicienilor in domeniul asistentei. consultantei si consilierii educationale din toate institutiile educative, de la nivel prescolar pana la nivel universitar, precum si studentilor care se pregatesc pentru o cariera in domeniul asistentei. consultantei si consilierii educationale.
Evenimentul va oferi participantilor oportunitatea de a se intâlni si discuta problemele specifice si stringente ale acestei profesii cu rol deosebit in optimizarea activitatii in toate sectoarele in care invatarea si dezvoltarea personala sunt obiective prioritare.
Lucrarile simpozionului se vor desfasura in perioada 25 – 28 septembrie 2006 in Bucuresti.
Toate informatiile referitoare la sectiunile si programul simpozionului, inscriere, termene limita, taxa de participare, alte taxe, modalitatea de trimitere a talonului de participare, conditii de redactare/elaborare si/sau prezentare a lucrarilor si a celorlalte contributii la programul manifestarii, oportunitati de cazare, program social, vor fi anuntate la adresa web: www.isep2006.org.
Va asteptam cu colegiala caldura in septembrie, 2006, in Bucuresti- România
Comitetul de organizare
Presedinte, conf.dr. Valeria Negovan,
Contact negovan@isep2006.org This email address is being protected from spam bots, you need _Javascript enabled to view it
Bucuresti, 1 iunie 2006
SECTIUNILE SIMPOZIONULUI
Psihologul scolar/educational si societatea contemporana: experienta nationala si internationala
Calitatea serviciilor de psihologie educationala si consiliere scolara si vocationala – aspiratii si realitati
Activitatile co-curriculare (Training, coaching, mentoring, supervizare, voluntariat) si rolul lor in pregatirea universitara si in perfectionarea postuniversitara pentru profesia de psiholog scolar/educational
Psihologia in scoala – teme si concepte fundamentale cu aplicabilitate in mediul scolar
Practici eficiente de asistenta si consiliere educationala in scoala – studii de caz/experienta personala de interventie pentru:
5.1. adaptare/inadaptare scolara
5.2. succes/excelenta scolara
5.3. gestionarea timpului liber al elevilor
5.4. optimizarea relatiilor elev – scoala - familie
5.5. prevenirea violentei in scoala
5.6. prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri in scoala
http://www.psihologie.net/index.php?optionfiltered=com_content&task=view&id=253&Itemid=1
[sursa conferinte]