Jun 5, 2006

CfP: International Conference, 22-24 June 2006, Istambul

Call for Papers: Istanbul Branch of Association of Turkish
Psychologists, International Conference, 22-24 June 2006, Istanbul, "Acceptance and
Negation in Interpersonal Relations"

Degerli Liste Üyeleri,,

Turk Psikologlar Dernegi - Istanbul Subesi olarak Istanbul Askeri Muze Kuluür Merkezi'nde, 22-24 Haziran 2006 tarihleri arasýnda duzenlendigimiz Kisilerarasý Iliskilerde Kabul ve Red 1. Uluslararasý Kongresi'ne sizleri de bekliyoruz.

Dunyanýn çesitli ulkelerinde, 108 deðiþik ozelliklere sahip aile toplulugu ile yapýlan pekçok arastirmayla desteklenen ve evrensel nitelikler tasiyan Kuramin temel kavrami, Ronald Rohner'e[1] gore çocugun anne babasý tarafindan ne kadar kabul edildigi boyutudur.

Cocuðun dogdugu, hatta anne karnýna dustugu andan itibaren kabul veya reddedilmesi oylesine buyuk bir etkiye sahiptir ki, bireyin yasamý boyunca kurdugu butun iliskilerin temelini olusturur; tum toplumsal iliskilere yansýr.

Aile, arkadas, es, is, eðitim, saglik, ekonomik, hukuki, kulturel ve siyasi iliskilerin temelinde, kisilerararasý kabul ve red sureci yatmakta, iliskilerin ve buna bagli olarak yasamin kalitesini bu sürec belirlemektedir.

Hatta, tum dunyada yasanilan siddet olaylarina bu acidan bakinca, birey ve toplum yasaminda barisin "Kabul" ile, siddetin ise "Red" ile geldigini görebiliriz. Bireysel siddetin de, toplumsal siddetin de temelinde reddedilme yattigini soyleyebiliriz.

Anne babasý tarafýndan kabul edilen cocuk, once kendini kabul eder, sonra da
baskalarýný. Cocuk, kabul gormedigi bir ailede buyudugunde, o da ayni sekilde kendinden farkli olani kabul etmeyen, her turlu farkliliga tepki gosteren bir yetiskin olacaktir.

Ulkemiz ve dunyanin degisik ulkelerinden pek çok bilim insani tarafinda "degisik konularda" bildiriler sunulacagý ve tartisilacagi kongreye katýlmak hepimize yeni pencereler acacak, ufkumuzu genisletebilecegini kisisel ve profosyonel olarak bizlere farklý bir bakis acisi da saglayabileegini dusunuyoruz..

Ayrica hem bireysel, hem de sosyal boyutta bu kadar onemi olan Kisilerarasi
Iliskilerde Kabul ve Red Kurami Uluslararasi Kongresinin, dunyada ilk kez Turkiye'de yapiliyor olmasi bizler acisindan anlam tasimaktadir. Bu nedenle, kongreye katilmanin sizin için de ozel olacaðýný dusunuyoruz..

Kongrede bulusmak dilegiyle...

Saygýlarýmýzla.

Turk Psikologlar Dernegi

Istanbul Subesi

YK Adina Baskan
Psikolog Dr. Ayla Donmez
www.iar2006.org
0212 251 66 61
0212 251 66 62

[sursa e-nass]