Jun 14, 2006

EcoCerc Adventure

In perioada 9-11 iunie 2006, la Cheile Turzii, se va desfasura prima editie EcoCerc Adventure.

Activitatea se va desfasura sub forma unei drumetii-concurs, adresata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 10–18 ani, cu probe menite sa contribuie la promovarea rezervatiei naturale Cheile Turzii si a activitatilor ce pot fi realizate in acest perimetru (drumetie, observatii flora si fauna, sporturi montane - orientare turistica, alpinism etc). Prin aceasta activitate organizatorii isi propun sa contribuie la educarea tinerilor in spiritul respectului pentru natura, prin metode educative nonformale.

Concursul se va desfasura pe 2 grupe de varsta: 10-14 ani, 14-18 ani, iarechipele vor fi alcatuite din 3-5 persoane. Activitatile se vor desfasura pe trasee turistice marcate si trasee de escalada, nivel incepatori. Toate activitatile propuse promoveaza respectul pentru natura si protectia mediului si promoveaza principiile ecoturismului.

Programul este organizat de Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa in colaborare cu Clubul de Alpinism „Pajura" Turda si Clubul Montan Apuseni. Asistenta de specialitate este asigurata de Serviciul Public – Salvamont Cluj

Mai multe informatii despre program:
http://www.ecocerc.ro/ecocerc/activitati/adventure2006.htm

Informatii suplimentare:
Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa, tel. o264.316385
E-mail: ecocerc@ecocerc.ro
http://www.ecocerc.ro
http://www.potaissa.ngo.ro

[sursa oportuneritati]