Jun 14, 2006

Tabara nationala de dezvoltare culturala si pastrare a traditiilor

Directia Judeteana pentru Tineret Hunedoara organizeaza, in perioada 10-16 iulie 2006, "Tabara Nationala de Dezvoltare Culturala si Pastrare a Traditiilor", la Centrul de Agrement pentru Tineri si Copii Caprioara, din localitatea Deva, judetul Hunedoara.

Scopul taberei este colaborarea intre tinerii din tara, in dorinta de a permanentiza si stimula pastrarea obiceiurilor si traditiilor populare, a mestesugurilor, a folclorului si portului, in cadrul vietii culturale romanesti.

Selectia grupurilor de participanti (5+1 cadru didactic insotitor) se face pe baza unei lucrari (maxim 3 pagini), in care vor prezenta porturile, obiceiurile si traditiile, mestesugurile si folclorul specific zonei din care provin, precum si un exemplu concret pe care-l vor prezenta in cadrul taberei.

Lucrarile vor fi trimise pana la data de 15 iunie 2006, la Directia Judeteana pentru Tineret Hunedoara, pe adresa de e-mail: dtjhunedoara@yahoo.com , sau la numarul de fax 0254-219237.

Selectia participantilor va avea loc in perioada 16 – 20 iunie 2006, rezultatele selectiei urmand a fi anuntate pe data de 2 iunie 2006. Cazarea si masa sunt asigurate de catre Directia Judeteana pentru Tineret Hunedoara, transportul fiind suportat de catre participanti. Programul este finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret, prin programul de sustinere a actiunilor de tineret/ P2.

[sursa oportuneritati]