G-2002 in parteneriat cu Casa NATO, Initiative pentru Tineret (Romania) si Centrul de Tineret al Consiliului Atlantic din Ucraina, deruleaza un proiect ce vizeaza problema diferendului transnistrean prin prisma securitatii regionale si de cooperare internationala in vederea solutionarii diferendului. Proiectul presupune schimbul de experienta intre organizatile non-guvernamentale de tineret din Republica Moldova, Romania si Ucraina, mai ales prin prisma legaturilor existente in circuitul YATA (Youth of the Atlantc Treaty Association) si (BSYN) Black Sea Youth Network, si incurajarea realizarii unor dezbateri la nivel international in cadrul organizatiilor de tineret pe seama diferendului transnistrean.
In cadrul aceluiasi proiect in perioada 15-17 noiembrie se va desfasura la Chisinau o conferinta internationala organizata de G-2002, cu participarea reprezentantilor Casa NATO (Romania) si YCACU (Ucraina), dar si cu participarea unor oficiali din Republica Moldova si reprezentanti ai societatii civile, urmand a fi luata in discutie aspectele ce tin de securitatea regionala (sub aspect militar, economic, energetic, politic etc.). Organizatile partenere vor adopta o pozitie comuna vizavi de diferendul transnistrean si o vor inainta organizatiilor partenere ce fac parte din BSYN si YATA, si ar urma sa se reuneasca la forumul de tineret intrunit in cadrul summit-ului NATO de la Riga din 28-29 noiembrie 2006.
Doritorii din Republica Moldova de a participa la Conferinta Internationala "Transnistria - Challenges and Opportunities for Regional Security" din 15-17 noiembrie 2006, pot aplica completand formularul de aplicare si trimitandu-l la adresa de email iulian@g2002. org cu mentiunea "aplicare conferinta Chisinau". Data limita de aplicare este 5 noiembrie 2006. Mai multe detalii puteti gasi pe adresa web http://www.g2002. org/ Cu respect, Iulian Condur Drector Programe G-2002
[sursa moldova_doc]