Oct 26, 2006

Programele de burse in strainatate oferite prin Centrul Educatia 2000+

Programelele de burse oferite prin Centrul Educatia 2000+

â–ª UNIVERSITATEA AMERICANA DIN BULGARIA

Programul de adreseaza absolventilor de liceu sau elevilor de liceu din ultimul an de studii care vor primi o diploma pana in luna august 2007. Nu pot participa la acest program persoanele care deja urmeaza cursurile unei facultati sau ale unui colegiu.

Mai multe informaţii cu privire la domeniile de studiu se pot obţine direct de pe site-ul AUBG: www.aubg.bg

Termenul limita de depunere a dosarelor este 19 decembrie 2006.

â–ª Oxford Colleges Hospitality Scheme si Cambridge Colleges Hospitality Scheme

1 aprilie 2007 – 31 martie 2008

Programele ofera burse cu durata de o luna si se adreseaza persoanelor care doresc sa studieze si sa se documenteze in bibliotecile Universitatilor Oxford si Cambridge sau care doresc sa stabileasca legaturi cu experti in domeniul propriu de interes.

Candidatii trebuie sa fie cadre universitare sau sa lucreze in institute de cercetare si sa cunoasca foarte bine limba engleza.

Termenul limita de depunere a dosarelor este 9 noiembrie 2006.

â–ª UNDERGRADUATE STUDENT EXCHANGE 2007-2008

Programul este adresat studentilor aflati in anul II de studii din tarile Europei Centrale si de Est precum si Mongolia. Participantii vor studia timp de un an academic (anul III) la o universitate sau colegiu din Statele Unite, iar pe durata studiilor vor efectua in fiecare semestru cate 25 de ore servicii in folosul comunitatii in domeniile de interes.

Termenul limita de depunere a dosarelor la sediul Centrului Educatia 2000+ este 30 noiembrie 2006. Inscrierea se poate face si on-line pana la data de 1 decembrie 2006 (inclusiv), accesand site-ul: https://oas. soros.org/ oas/

â–ª Programul de burse la Universitatea Oxford

finantat de catre Open Society Institute, Foreign and Commonwealth Office si Universitatea Oxford

Bursele sunt anuntate in urmatoarea structura:

1. Burse de cercetare post-universitara pentru persoanele inscrise la un program de doctorat; bursele se acorda in domeniile stiintelor socio-umane si protectia mediului si au durata de noua luni (octombrie 200 - iunie 2008).

2. Burse cu durata de trei luni in studii sociale aplicate la Universitatea Oxford, pentru expertii si consultantii din sectorul public sau guvernamental care doresc sa lucreze la un proiect de cercetare intr-un domeniu cu relevanta pentru functionarea si dezvoltarea institutiei cu care colaboreaza.

3. Burse de Masterat (M.Juris, MSc, MSt) cu durata de 9, 10 sau 12 luni.

4. Burse de Masterat cu durata de 12 luni in filosofie politica (ideea tolerantei politice) la Universitatea York (octombrie 2007 – septembrie 2008).

Data limita de depunere a dosarului este 24 Noiembrie 2006.

Formularule de participare si toate informatiile necesare inscrierii sunt disponibile in documetele atasate la acest mesaj si pe site-ul Centrului Educatia 2000+, la adresa www.cedu.ro , sau pot fi obtinute la cerere trimitand un e-mail la adresa dpanait@cedu. ro

Centrul Educatia 2000+ (membru al Retelei Deschise Soros) este o organizatie neguvernamentala, independenta, cu expertiza in domeniul educatiei. Centrul are un solid portofoliu de programe si proiecte, precum si o extinsa activitate curenta care il situeaza in topul organizatiilor care deruleaza programe educationale in Romania; Centrul deruleaza o paleta larga de activitati de consultanta educationala si de asistenta tehnica din Europa Centrala si de Est.

[sursa societatea_civila]