Aug 8, 2007

CfA: Finantare a stagiilor de training in cinematografie

Profesionistii din Romania din domeniul cinematografiei au acum ocazia de a-si finanta o parte din cheltuielile pentru stagii in strainatate prin schema de grant-uri a proiectului PHARE 2006/018-147. 05.01 - Sub-componenta B: Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc. Dosarele de candidatura trebuie trimise pana la 17 septembrie 2007, ora 16.

Schema de grant-uri pentru training-uri se adreseaza profesionistilor din cinematografie care doresc sa participe la cursuri de perfectionare in strainatate din lista de activitati a programului MEDIA al Comisiei Europene. Activitatile care nu sunt cuprinse in acest program nu sunt eligibile. Proiectul PHARE Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc finanteaza, prin aceasta schema, o parte din cheltuielile de deplasare, subzistenta si participare la cursuri.

Pentru a beneficia de finantarea nerambursabila, candidatii trebuie sa indeplineasca toate criteriile de eligibilitate stabilite de organizatorii cursului si pe cele stabilite in Ghidul solicitantului. Dupa completarea tuturor documentelor necesare, dosarul trebuie trimis in limbile romana si engleza, pana la termenul-limita la sediul Centrului National al Cinematografiei.

Acesta este al doilea apel de candidaturi pentru finantarea stagiilor de training in strainatate, din cadrul primei scheme de finantari ale acestui program PHARE. Celelalte doua scheme de grant-uri se focalizeaza pe dezvoltarea proiectului si distributia productiilor. Proiectul PHARE Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc isi propune sa asigure implementarea
acquis-ului comunitar in sectorul audiovizual din Romania. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual in Romania si are ca tinta promovarea diversitatii culturale europene si dezvoltarea unei industrii audiovizuale nationale viabile.

Detaliile acestui apel la candidaturi si documentele disponibile pentru descarcare se afla la: http://www.pre- mediasupport. ro .

Pentru detalii, contactati:
George Hari Popescu - Web and Information Dissemination Manager
george.popescu@ pre-mediasupport .ro
0311048990

[sursa romstudyabroad]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.