Feb 5, 2006

Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi yazý çaðrýsý

Sayýn Akademisyenler ve Araþtýrmacýlar,

Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi dört aylýk uluslararasý katýlýma açýk hakemli bir dergidir. Yazýlar hakem deðerlendirmesinden geçtikten sonra yayýmlanýr.

Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi, kadýnlara yönelik yardým çalýþmalarýnýn yaný sýra kültürel çalýþmalar yapan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Kadýn Koordinasyon Merkezi'nin (ÝBB-KKM), kadýn alanýnda yeni düþünsel çalýþmalarýn yapýlmasýna katký saðlamak, daðýnýk hâlde bulunan kadýn çalýþmalarýný bir araya getirmek ve üretilen bilgi birikimini açýða çýkarmak amacýyla yayýmladýðý akademik bir dergidir.

Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi'nin yayýn iþlemleri EDAM (Eðitim Danýþmanlýðý ve Araþtýrmalarý Merkezi) tarafýndan yürütülecektir. EDAM Kuram ve Uygulamada Eðitim Bilimleri, Sivil Toplum Dergisi, Deðerler Eðitimi Dergisi, Ýnsan Haklarý Araþtýrmalarý Dergisi ve Ýçerik Dergisi'nde kazandýðý birikimle Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi'nin alanýna da katký saðlayacaktýr.

Dergide sosyoloji, psikoloji, saðlýk, antropoloji, hukuk, siyaset bilimi, uluslararasý iliþkiler, iktisat, sanat tarihi, arkeoloji, edebiyat ve iletiþim alanlarýnda; kadýn haklarýnýn korunmasý, kadýnýn toplumdaki yeri, aile ve kadýnýn sosyokültürel evrimi, iþ hayatýnda kadýn, kadýnla ilgili hukukî düzenlemeler gibi konularý ele alan; disiplinler arasý nitelikli bilimsel makaleler yayýmlanacaktýr.

Gönderilen yazýlarda pratikten yola çýkarak yeni fikirler, teknikler ve çözümlemeler üreten metinlere, araþtýrma sonuçlarýný analiz eden yazýlara öncelik verilmektedir. Bu çerçevede 1. sayýmýzda yayýnlanmak üzere sizden bir yazý beklemekteyiz. Yazýnýzý en geç 20 Þubat 2005 tarihinde bize ulaþtýrabilirseniz seviniriz.

Sorularýnýza en kýsa sürede cevap alabilmek için
kadinarastirmalari@edam.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz. Yazým
kurallarý ve yayýn politikasý ekteki dosyadadýr.



Saygýlarýmla.



Lütfi Sunar

Kadýn Araþtýrmalarý Dergisi Editörü

Adres: Kýsýklý Mh. Alemdað Cd. Yan Yol Sk. SBK Ýþ Merkezi No: 5 Kat: 1 Üsküdar 34692 Ýstanbul

Tel: +90 216 481 30 23 / +90 5334298522

Faks: +90 216 481 31 36

[sursa e-nass]