Jul 13, 2006

Autumn School: Istanbul Bilgi Degerlendirme Guz Okulu, 25-29 Eylul

Istanbul Bilgi Degerlendirme Guz Okulu, 25-29 Eylul 2006, Istanbul

Istanbul Buyuksehir Belediyesi & BIMTAS ve Avrupa Komisyonu içerisinde faaliyet gösteren Joint Research Centre / KAM ( Knowledge Assesment Methodologies ) Sektoru isbirligi ile , 25/29 Eylül 2006 tarihleri arasinda Topkapi Eresin Otel'de Istanbul Bilgi Degerlendirme Metodolojileri Güz Okulu Calismasi duzenlenecektir.

Daha once ilki Italya'nin Ispra kentinde Avrupa komisyonu, JRC-KAM ekibi tarafindan 7-11 Kasim 2005 tarihinde organize edilmis olan Bilgi Degerlendirme Guz Okulu Eylul 2006'da Istanbul'da, Avrupa komisyonu icerisinde gelistirilmis olan bilimsel- metodolojik yaklasimlar ile Istanbul ozelinde deprem riski ve bilginin degerlendirilme metodlari uzerinde odaklanilmasi hedeflenerek gerceklestirilecektir.

Okul çerçevesinde kentsel politika gelistirmeye dönük olarak, genisletilmis karar verme süreçlerine iliskin bilgi aktarimi yapilacak olup, süreci destekleyici sanatsal ifade araçlari ve metotlari hakkinda bilgilendirme gerçeklestirilecektir. Uluslararasi uzmanlar tarafindan, sosyal aktörler ve kompleks yapilar, belirsizlik, risk, bilimin iletimi/ iletisimi ile halkin katilimi konularinda Avrupa komisyonu bilimsel arastirma ekibi olan JRC icerisinde gelistirilen metodolojiler hakkinda bilgilendirici seminerler düzenlenecektir.

Politika gelistirme döngüsünde kullanilan bilginin seffaflligi ve güvenilirligi konulari ile karar verme süreçlerine katilan aktörlerin geniþletilmesi amaciyla metodolojik yaklasimlara özel olarak odaklanilacak olan atolye çerçevesinde risk yönetiminde yenilikçi yaklasimlar ile güçlükler ve imkanlarin yani sira bilimin,bilim disi çevrelerle iletisimi konularýna deðinilecek olup, politika ve karar verme süreçleri ile politika geliþtirme stratejileri konularýnda sosyal aktörlerin aktif bir þekilde sürece dahil edilmesini temin etmeye dönük yaklasimlar hakkinda bilgi ve deneyim aktarimi yapilacak ve Istanbul ozelinde varolan durum yanisira yeni yaklasimlar gelistirme konulari uzerine yogunlasilacaktir.

Calismaya katilmak isteyenlerin ilgili web sitesinde ( www.bimtas.com.tr/istbdo.html ) bulunan basvuru formlarini doldurup ilgili adreslere mail yada fax ile gondermeleri gerekmektedir. Sinirli sayida katilimcinin kabul edilecegi calisma icin basvurular 31 temmuz 2006 ' ya kadar kabul edilecek olup katilimci kisilerin listesi ilgili web sitesinde ilan edilecektir.


Istanbul Bilgi Degerlendirme Okulu ile ilgili olarak www.bimtas.com.tr/istbdo.html adresinden ayrintili bilgi edinebilirsiniz. Ayrica ilgili oldugunu dusundugunuz yerlere maili iletmeniz mumkun olursa bundan memnuniyet duyacagiz.

Saygilarimizla,

Zulfiye KELES
IBB / BIMTAS
Kentsel Donusum Projeleri Iletisim ve Risk Calismalari
zulfiyekeles@yahoo.com

[sursa e-nass]