Jan 5, 2008

Stagii de formare nationale si regionale [DL: 15 ian]

Stagii de formare nationale si regionale pe tema educatiei in domeniul drepturilor omului

Consiliul Europei, prin Directia Tineret si Sport, lanseaza un apel la candidatura pentru stagiile de formare propuse pentru anul 2008. Apelul la candidatura priveste organizatiile non-guvernamentale de tineret si/sau organizatiile si institutiile guvernamentale si non-guvernamentale care se ocupa de educatia in domeniul drepturilor omului in randul tinerilor.

Toate stagiile vizeaza formarea de multiplicatori in vederea dezvoltarii activitatilor de educatie in domeniul drepturilor omului si a activitatilor pentru tineret.

Participantii trebuie recrutati din asociatii si organizatii care se ocupa de educatia in domeniul drepturilor omului si de activitati de tineret. Orgnizatorii trebuie sa aiba grija ca participantii sa reprezinte diversitatea culturala a societatii, minoritatile si categoriile sociale care sunt frecvent victime ale discriminarii.

Durata stagiului, ca si numarul de participanti (minimum 15 si maximum 40/stagiu) si profilul participantilor trebuie sa fie adaptate la programul si obiectivele specifice formarii.

Directia Tineret si Sport a Consiliului Europei va putea sustine stagiile oferind:
- Suport si consiliere pedagogica pentru recomandarea sau desemnarea unuia sau a mai multor formatori acordand ajutor pentru grupul national in vederea pregatirii si eleborarii programului.

- Asistenta financiara pentru costurile de masa si cazare; acoperirea taxelor de transport pentru eventualii participanti internationali; acoperirea costurilor de transport local. Stagiile nu pot beneficia de suport financiar decat la cererea organizatorilor, finantarea integrala a stagiilor nefiind posibila.

- Suport institutional/ pedagogic prin scrisori de recomandare investitorilor potentiali; prin anuntarea stagiilor de formare pe site-ul Consiliului Europei, incluzand cursul in cadrul Programului tineret asupra educatiei in domeniul drepturilor omului si a dialogului intercultural.

Data limita pentru inscriere este: 15 ianuarie 2008

Formularele de inscriere trebuie trimise la urmatoarea adresa:
European Youth Centre Budapest at
H- 1024 Budapest - Zivatar utca 1-3
Tel + 36 1 4381030; Fax + 36 1 212 4076;
e-mail: viktoria.karpatska@ coe.int

Informatii suplimentare si formularul de inscriere pot fi accesate la adresa de mai jos: http://www.coe. int/t/e/cultural _co-operation/ youth/1._ News/Calls_ for_applications /030_NRTC_ HRE_fr.asp# TopOfPage

[sursa eurodesk_info]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.