Sep 10, 2010

CfE: The Social Business Idea 2010 Contest [DL: 13.09]

'Competitia de Idei de Business Social 2010' a fost lansata in cadrul Social Business Tour 2010, desfasurat in sase tari din Europa Centrala si de Sud-Est (Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia si Romania) si patronat de Muhammad Yunus - Laureat al Premiului Nobel pentru Pace si fondatorul Grameen Bank.

Social Business Tour 2010 este o initiativa comuna a Fundatiei‚ ERSTE, Grupului Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si a Grameen Creative Lab, in cadrul Anului European pentru Combaterea Saraciei si a Excluziunii Sociale.

Competitia ia in considerare idei de intreprinderi sociale, si nu proiecte deja implementate. Ideile inscrise in concurs trebuie sa prezinte o abordare noua si inovatoare si sa aiba potentialul de a rezolva o problema sociala specifica din diferite domenii (e.g. educatie, agricultura, sanatate, energie, financiar) sau o problema legata de integrarea sociala a persoanelor afectate de saracie sau marginalizare sociala (someri, persoane in varsta, persoane cu dizabilitati etc.). Modelul de business propus trebuie sa aiba capacitatatea de a se autofinanta si sa respecte principiile de baza ale unei intreprinderi sociale: sa fie sustenabil din
punct de vedere financiar, social si ecologic, sa se axeze pe obiective sociale si sa reinvesteasca profitul pentru dezvoltarea intreprinderii respective.

Oricine poate lua parte la competitie, indiferent de varsta, provenienta sau nivel de studii. Inscrierile se fac in limba engleza, exclusiv on-line pe adresa http://www.socialbusinesstour.com/the-contest/apply/ si pot fi facute fie individual, fie de grupuri de maxim 5 persoane.

Data limita pentru inscriere este: 13 septembrie 2010

Competitia include sase etape preliminare nationale (in Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia si Romania). Cele mai bune idei inscrise in etapele nationale vor fi selectate si vor concura in etapa finala europeana. Castigatorii etapelor nationale vor primi servicii de consultanta si training in valoare de 5.000 de euro, acordate de Fundatia ERSTE. Marele premiu, la nivel european, va fi inmanat de Prof. Muhammad
Yunus insusi in cadrul evenimentului Social Business Tour din Bucuresti, din data de 29 octombrie. Marele castigator va primi sprijin pe termen lung pentru implementarea ideii sale din partea Grupului Erste – de la servicii de consultanta pana la finantarea de inceput a afacerii (start up).

Mai multe informatii referitoare la competitie si inscrieri sunt disponibile la adresa de mai jos:
http://www.socialbusinesstour.com/the-contest/


Please quote 10 Academic Resources Daily in your application to this opportunity!

Join us and get free scholarship information to your inbox. Fill in the form below with your email address:

Delivered by FeedBurner