Jun 15, 2006

Concursul de scenarii "Vara asta tu faci jocul!" [TL: 30 iunie]

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, în calitatea sa de promotor al noilor tehnologii si al utilizarii acestora, si-a propus popularizarea în rândul tinerilor a beneficiilor pe care le poate aduce calculatorul.

Principalele obiective ale acestui concurs sunt stimularea creativitatii si utilizarii, în scopuri inovative si educationale, a calculatorului de catre copiii cu vârste cuprinse între 8 si 14 ani, având în vedere ca la aceasta vârsta copiii îsi formeaza modul de gândire si de comportament.

Prin acest concurs se urmareste stimularea si promovarea inovatiei, aplicabilitatii si mai ales a utilitatii pe care o poate avea calculatorul, fara a exclude si componenta de entertainment a acestuia. De asemenea, se are în vedere diseminarea unitara a sistemului de învatare cu ajutorul noilor tehnologii si implicarea directa a tinerilor în acest proces. Acoperirea nationala a concursului va asigura accesul tuturor elevilor interesati de aceasta competitie pentru a-si demonstra talentul
si va permite ca un numar mare de idei sa fie prezentate. Tinerii implicati în competitie vor dobândi, pe lânga experienta, cunostinte de baza despre modul cum o astfel de idee poate sa fie pusa în practica.

Termen limita de trimitere a scenariilor: 30 iunie 2006

Mai multe informatii (regulamentul concursului):
http://www.mcti.ro/3066.html

[sursa eurodesk_info]