Jun 20, 2006

Tabara ecologica gratuita la Racos

gongbv@yahoo.com wrote:

Tabara Nationala Salvati Rezervatiile ROA Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului Feed-Back in luna februarie 2006 a luat in custodie 3 arii protejate (Coloanele de bazalt de la Racos, punctul fosilifer Carhaga, punctul fosilifer Ormenis). Aceste arii protejate se afla intr-o stare avansata de degradare din cauza lipsei implicarii societatii civile si a autoritatilor si necesita lucrari de reamenajare.

Asociatia isi propune reamenajarea acestor arii cu ajutorul volutarilor selectati din randul tinerilor pasionati de ecologie, geologie si paleontologie.

Prin intermediul acestui proiect Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului Feed-Back isi propune ca in perioada 01. - 10. iulie 2006 sa desfasoare o tabara nationala pentru 30 de tineri cu ajutorul carora sa refaca cele trei arii protejate (Coloanele de bazalt de la Racos, punctul fosilifer Carhaga, punctul fosilifer Ormenis).

Participantii vor fi cazati in corturi si vor desfasura alaturi de custozii asociatiei activitati de reamenajare a rezervatiilor incluzand delimitarea zonelor protejate, defrisarea de vegetatie crescuta spontan, refacerea placutelor indicatoare, a marcajelor turistice. Ei vor participa la intalniri cu autoritatile locale din satele invecinate rezervatiilor si vor participa alaturi de specialisti invitati in tabara la activitati specifice domeniilor: ecologie, geologie si paleontologie.

Inf suplimentare
La tel 0788748481
0740209921
costiciocoiu@yahoo.com
apispm@gmail.com

[sursa conferinte]