Jun 7, 2006

Program Granturi MRDA - data limita 30 iunie 2006

Asociatia de Cercetare si Dezvoltare din Moldova (MRDA) va reaminteste ca data limita pentru depunerea dosarelor la concursul Granturi STEP pentru parteneriate in afaceri este 30 iunie 2006.

Proiectele in concurs trebuie sa aiba la baza procesul de cercetare si dezvoltare si sa includa o evaluare preliminara a pietii, analiza necesitatilor clientului si un plan de dezvoltare a afacerii. In procesul de selectare se va da prioritate proiectelor care demostreaza abilitatea de a genera profit si/sau care au reusit sa atraga surse suplimentare de finantare altele decit CRDF (Fundatia SUA pentru Cercetari Civile si Dezvoltare). Scopurile si rezultatele scontate ale proiectului trebuie sa fie clar definite si masurabile.

Finantarea proiectelor in cadrul acestui Program se va face pe parcursul a 12 luni. Granturile in marime de $5,000 vor fi asigurate de catre MRDA si CRDF. Se va da preferinta proiectelor care demonstreaza contributia financiara a partenerului economic in marime de cel putin 10%. Grantul va fi folosit integral pentru acoperirea cheltuielilor echipei de stiinta.

Dosarele trebuie completate in limba engleza si depuse prin sistemul electronic http://proposals.crdf.org/FirstSteps/ in perioada 1- 30 iunie, 2006.

Concursul STEP BP 2006

Data limita

Anuntarea rezultatelor

Etapa 1: Evaluarea Proiectelor (pentru selectarea celor mai bune)

30 iunie, 2006

15 august, 2006

Etapa 2: Instruirea semifinalistilor. August - September, 2006

Etapa 3: Prezentarea proiectelor (pentru selectarea celor mai bune)

Cele mai bune propuneri selectate la Etapa 1 vor fi prezentate pentru evaluarea finala in cadrul conferintei in octombrie, 2006

octombrie, 2006 Conferinta Parteneriat in Stiinta si Business

La prima Etapa semifinalistii concursului vor fi selectati de catre un grup de experti tehnici si de afaceri. La Conferinta Parteneriat in Stiinta si Business din luna octombrie echipele selectate vor prezenta tehnologia, serviciul sau produsul dat unui juriu compus din reprezentanti ai business-ului local, agentiilor pentru sustinerea afacerilor si organizatiilor guvernamentale. Juriul va anunta rezultatele la Conferinta. Fondurile vor fi accesate din momentul disponibilitatii lor.

Va rugam, sa consultati restul detaliilor Programului la www.mrda.md/step.

Informaþii de contact:

Corina Roman, Manager Programe Industriale

Asociaþia de Cercetare ºi Dezvoltare din Moldova (MRDA)

Str.Mateevici 60

Chiºinãu, 2009 Republica Moldova

Tel +373 (22) 577-707 E-mail: corina.roman@mrda.md

Natalia Pipia, Manager Superior de Program

Fundaþia SUA de Cercetare ºi Dezvoltare Civilã (CRDF)

Blvd. Wilson 1530, etajul 3

Arlington, VA 22209 SUA

Tel: +1 (703) 526-4798 E-mail: npipia@crdf.org

[sursa MOLDOVA_doc]