Oct 5, 2006

BURSE: „Constantin Brâncusi” si „George Enescu”

Institutul Cultural Român anunta prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru bursele „Constantin Brâncusi” si „George Enescu”. Plasticienii si muzicienii români pot candida pâna la data de 15 octombrie 2006 (data postei) pentru bursele acordate de ICR la Cite Internationale Des Arts din Paris în 2007.

Cele doua burse „Constantin Brâncusi”, destinate artistilor plastici, se acorda pentru perioadele ianuarie – martie si iulie – septembrie 2007, iar cele doua burse „George Enescu” pentru perioadele aprilie – iunie si octombrie - decembrie 2007.

Prin acest program, lansat în 2005, ICR îsi propune sa le ofere artistilor români, consacrati sau în curs de afirmare, ocazia de a lucra într-un mediu artistic international. Programul consta în acordarea a patru burse anual, pentru perioade de trei luni. Bursele includ gazduirea la atelierul contractat de statul român la Cite Internationale des Arts din Paris, suma lunara de 1300 de euro pentru cheltuielile de întretinere si materiale, 500 de euro pentru transport. Programul se adreseaza artistilor cu performante recunoscute în domeniu, indiferent de vârsta.

Informatii suplimentare:
http://www.icr. ro/Com/Vizualiza reComunicat. aspx?ComunicatID =192

[sursa eurodesk_info]