Oct 4, 2006

INVITATIE la premierele proiectului PerForming the body

Asociatia Culturalã ArtLink are plãcerea sã va invite la premierele pieselor de dans contemporan rezultate în urma proiectului “PerForming the Body”. Acestea vor fi prezentate publicului în zilele de sambata, 7 si duminica, 8 octombrie 2006, orele 18 :00, la Muzeul de Artã Contemporanã Bucuresti (Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie).

"PerForming the Body" a fost conceput ca un laborator de compozitie coregrafica pentru cinci tineri artisti, vizand crearea si producerea unor piese de dans contemporan care sa fie lansate pe scena dansului profesionist romanesc. Proiectul a demarat in luna iulie odata cu un prim modul de trei saptamani la Azuga, a continuat in august cu o "vizita de studiu" la Viena in cadrul prestigiosului Festival International de Dans Contemporan ImPulsTanz - cu sprijinul programului "danceWEB-EUROPE"/ Cultura 2000 - si se va incheia la Bucuresti, dupa alte trei saptamani de lucru la CNDB si MNAC.

Cei cinci artisti au fost alesi dintre participantii la primul atelier din ciclul 4Projects initiat de ArtLink si condus de coregraful Florin Fieroiu in toamna anului trecut. Selectia s-a bazat pe nivelul profesional al dansatorilor si pe potentialul coregrafic al acestora.

Artistii, Dana Balint, Mihaela Dancs, Florin Flueras, Ionut Stana si Iuliana Stoianescu, au pregatit cate o scurta piesa coregrafica, cativa dintre ei aflandu-se la prima lor creatie. Coregraful Florin Fieroiu a fost invitat sa acompanieze proiectul in calitate de Artistic Coach.

Cele cinci productii coregrafiece reprezinta nu numai rezultatul final al proiectului "PerForming the Body" ci si cinci produse artistice care vor fi prezente pe scena romaneasca in decursul urmatorului an.

Pentru detalii despre proiect si desfasurarea lui pe module va rugam vizitati http://artlink.org.ro/ro/pages/page/30-PerForming

Rezervari la : office@artlink.org.ro

Multumim tuturor partenerilor nostri pentru deschidere si sprijin : DanceWEB, Cultura2000, ArCuB - Centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti, Pro Helvetia - Programul Cultural Elvetian in Romania, AFCN - Administratia Fondului Cultural National, CNDB - Centrul National al Dansului Bucuresti, MNAC - Muzeul National de Arta Contemporana, 24-FUN si MCC - Fondul de mobilitate, grant de alatorie pentru trei dintre artisti

Parteneri ArtLink: comunicatedepresa.ro, TimeOut Bucuresti, port.ro, Infinium, Wonderboy

Multumim coregrafului Florin Fieroiu pentru implicarea semnificativa in proiect.

Cu speranta că veti putea onora această invitatie,

Pentru echipa ArtLink,

Clara TRAISTARU
Asistent proiecte
clara@artlink.org.ro
0727 378 428

www.artlink.org.ro