Jul 8, 2007

BURSE: Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti [DL: 16 iul]

Fundatia Freedom House România si JTI România lanseaza programul pentru jurnalisti "Bursele Europene JTI". O continuare a „Burselor JTI pentru Jurnalisti”, Bursele Europene JTI se adapteaza momentului istoric al aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, propunând o noua destinatie - Europa - si un format actualizat.

Bursele Europene JTI îsi propun sa sprijine tinerii jurnalisti în adaptarea la noile coordonate europene ale României. Bursele Europene JTI le ofera jurnalistilor oportunitatea de a întelege cum reflecta presa internationala subiectele legate de UE si cum functioneaza institutiile europene. Programul include un training de o zi la Bucuresti cu profesionisti ai relatiilor europene, o calatorie de studii de o saptamâna la Bruxelles, pe durata careia vor avea loc întâlniri cu oficialitati din
institutiile Uniunii Europene, precum si stagii de pregatire profesionala în cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.

La Bursele Europene JTI se pot înscrie jurnalisti din presa scrisa, radio si TV specializati în domeniile economic, politic si social, care îndeplinesc urmatoarele conditii:
- vârsta: maxim 35 ani
- experienta profesionala: minim 3 ani
- cunoasterea limbii engleze si/sau franceze; o alta limba europeana constituie un avantaj.

Preselectia candidatilor se va face pe baza portofoliului, iar selectia pe baza unui interviu.

Data limita pentru depunerea dosarelor de înscriere este: 16 iulie 2007

Informatii detaliate si formularul de inscriere pot fi accesate pe site-ul Fundatiei Freedom House la:
http://www.freedomh ouse.ro/

[sursa eurodesk_info]

If you want to receive academic resources in your e-mail on daily basis, please subscribe to 10resources-subscribe@yahoogroups.com.

If you want to publish your announcement, please send it to riliescu2000@yahoo.com.